Tjoho

Har inte så mycket att berätta, men i brist på annan rolig sysselsättning (paus i läsandet) tyckte jag att det var dags för ett nytt inlägg. Tentan kommer av stapeln om exakt 3 veckor nu, och till helgen ska jag börja tentaplugga. Emellanåt känns det sjukt stressande och nervigt, och ibland som att tentan är helt chill- klart jag fixar det liksom..? Men tyske hitler-Jacob (som är som våran kära Kalle-P) skrämmer skiten ur alla när han pratar om tentan. Aja, vi får väl se hur det går! Ingen idé att oroa sig i onödan. Ja.. imorgon ska jag in till stan och bli ompysslad av den hetaste duden i kommunen:) Sen så ska min bil också bli lite ompysslad. Vet inte riktigt om jag uppskattar att avgasröret låter som ett raggar-wannabe..
Är för övrigt helt sanslöst taggad på att inreda min soon-to-be-lägis. Har skissat upp en möblering preciserad på milimetern. Wohoo på hög nivå! Over and out.

Kalle-P <3 haha:)

Parre

Våren 05 begav sig ett gäng ungdomar sig iväg till Paris. Min fina vän Linnéa skrev om bravaderna när vi kom hem och jag skrattar lika mkt varje gång jag läser om det, så jag tänkte att jag måste dela med mig. Jag kan inte ta med hela berättelsen, men ni får iaf några(?) snuttar. Mer text än vanligt, men mkt roligare än vanligt:)


/Sedan får man äntligen äta, men eftersom vår trio har begränsade alternativ som passar alla slutar det på BK (vilket iofs är Fia enda alternativ). Det kan ju inte gå fel tänker man, det är ju samma mat som hemma. Men det kunde det. Jag sa utan majo, och fick utan majo OCH piri piri -sås! Ludd tänkte att det måste vara ekonomiskt att dricka vatten, men nej det är dyrare än läsk i danmark, för det skall tvunget serveras på flaska. Fia var lite worried för sin beställning eftersom hon inte fattar ett danskt ord utom pölse, tuborg och dejligt. Beställningen gick bra, fram till att hon skulle betala, då hade hon fått med sig danska pengar som inte ens gällde i danmark längre!/(...)
/Det var helt hopplöst att sova, och det kan inte ha varit lättare för fia när hon hörde Det säga att han och hans fru var dirty. När man väl somnat lite vaknar man i frankrike av att den danske cepe-busschauffören röker i gången och när man försöker skälla ut honom tror han att man är orolig för hans hälsa.!(...)
/Då fick man traska till Sacre-coeur för att trängas med turister och när man tänkte vara lite kulturell och delta tio minuter i ceremonin fick man se nunnor sjunga halleluja och typ munkar som slängde vatten på hela publiken. Och som om det inte räckte hamnade man säkert på fransk tv. Bakom basilikan serverades bara skabbig mat, typ musslor och pommes, så vi fick nöja oss med glass och crêpe och sitta på en stenbänk och sjunga "en pompi koloni kolanasta" som en annan tattare och behöva se att öst-turister hade skittunna kameror och när man väl fick chansen att fota med en var dem skiträdda att man fettade på rutan och bad en annan ta kort när man vänt sig om/(...)
/Väl hemma på rummet hör man diverse slag och får veta att hotellet är så fattigt att det inte finns extra-nycklar så att det är bättre om man sparkar in dörren om man glömt en nyckel. Och det bestämdes av en som inte ens jobbade där. Rikt./(...)
/Nästa dag var man tvungen att hänga på Lars i 12 timmar, vilket hade kunnat kortas ner till hälften av tiden om han inte hade stannat på varannan gatsten. Och givetvis var man tvungen att vänta på Anus typ hela tiden. Sedan hamnade man i en demonstration (vilket är väldigt vanligt eftersom fransmän säger ifrån) och sedan fick man ruttna i en tunnelbana eftersom det inte är så jättekul med regn. Men man fick iaf se La défanse som var coolt, även om man kände att man inte var helt på rätt ställe på lyxhotellet, och man fick vänta i hundra år på att en kille skulle köpa solfjädrar och andra souvenirer. Men då kunde man iaf glo på yamakasi-killar, Ludd kunde tro att Fia var en duva och fia kunde förväxla en i gruppen med Jesus./(...)


/Men man hade vaktat så det räckte under resan, så man glömde säga till när en man gick förbi under Fias toalettbesök. Och när man tänkte att man skulle glänsa med sin franska blev man bara erbjuden tequila för sex med en indier eller crêpes för en avsugning. Eller så blev man utskrattad på McDonalds för att man "voudrais une visite dans la toilette"./(...)
/Då kunde man ju fördriva tiden på en turistbuss där man får betala 22 euros för en förare som inte kan ett ord engelska och hörlurar som ingen pratar i. Och så måste man dela taket med en råtta och två psychopersons (varav den ena har ett skitstort porslinsöga som inte tittar åt samma håll som hennes riktiga pytteöga och den andre är fetare än quasimodo) + engelsmän. Då fick man underhålla sig med att glo på poliser och se konstig ut på bild (när man inte ens gör sig till). /(...)

/På hemvägen gick man in på mcdonalds, där det är väldigt svårt att misslyckas, utom för Lotten som förklarade att hon ville ha "no chips, no läsk". Det värsta var att kassagubben var så dålig på engelska att han nog inte ens fattade att hon sa fel./(...)
/Och när man kommer till mcdonalds tänkte man att man behöver nog lite mat iaf och när Ludd ska be om en brunch hälsar hon godkväll./(...)
/När man väntat i typ två timmar (då man fick hänga vid boulangeriet där man råkar säga bonjour när man menar tack)/(...)
/Och eftersom Lotten led av blodförlust var vi tvungna att gå in på ett pharmacie och köpa painkillers, men då krävs ju vatten eftersom Lotten har lite svårt med tabletter. Och i sökandet efter vatten måste man vara med om en djuraffär där hundarna bodde i fågelburar. Och när man äntligen hittade vatten var det klorvatten som serverades av en konstig servitör som trodde att man knarkade för att Fia pillat sönder en tablett i askkoppen. Och när man bestämde sig för att slå på stort och käka banana split var det inte ens en god glass. Men man kunde åtminston roa sig med Grryjnet och Backstrrit -filmer./(...)

/Då hade man inte hunnit äta, så man var tvunget att sitta och kurra till sen kväll i tyskland, då Fia laddade upp med choklad för sju pers. Och den roliga gruppen var tvungna att se james bond och ville man inte se den fick höra på anus och anis. Och sen var man tvungen att få veta att könig inte är en frukt med hårt skal, utan avslöjar att han är oskuld, vad hans föräldrar tjänar, att han är släkt med bellman och borgmästaren i karlskrona för 200 år sedan, att hans farmors faster inrättade kostcirkeln i sverige och bevisar E=mc2, på en kvart. Sen var man inte så trött, eller så var det kallt, så man fick sitta uppe till halv fem och snacka om micke åkesson och bullar på linas och hinna somna i tid till att adde skulle spy./


 


Ändrade planer

Jag som skulle plugga hela kvällen.. men det funkar inte så bra när min vägg-i-vägg-granne spelar musik vääldigt högljutt. Men jag kan inte gå in och klaga för han spelar ju MUSE!! :) Man vill ju inte hacka på nån som har så otroligt bra smak.Plugga ska jag ändå göra resten av helgen, så jag kommer ändå göra mig förtjänt av att inte läsa nu.
PS. Det är bäst för mina kompisar att börja digga Muse så jag kan släpa med dom på konsert snarast möjligt. (Ta åt dig, du som läser.) DS.

Girig

Varför är det såå passande att man är som girigast när man är som fattigast? Jag, Elin, Karin och Frida begav oss till A6 och IKEA efter skolan idag, och vart man än vrider huvudet hittar man nånting som man vill ha. Jag har iaf bestämt mig för två par skor, en fräsig jacka och en bäddsoffa som ska införskaffas snarast möjligt.
Just nu har jag också en väldigt stor vilja att vara musikalisk på nåt sätt. Det är så himla frustrerande när man inte kan uttrycka hur bra man tycker typ att en låt är. Jag kan varken sjunga, dansa eller spela ngt instrument. Att sitta och mima och mova huvudet fram och tillbaka i takt känns lite tafatt. Det är precis som när man tycker att nånting är så jäkla kul, men att skratta så mkt som det skulle behövas för att uttrycka det är inte fysiskt möjligt. Iaf inte för mig, för jag skrattar ju ljudlöst. Jag önskar såå att jag hade ett skratt som typ Lotten. Hon skrattar ända nerifrån tårna. Det är härligt det:)
För övrigt VILL jag gå på en bra konsert. Helst ikväll. Och att tentan ska vara över, att jag får flytta in och inreda min lägenhet imorgon, att det snart är sommar, jag vill ha midsommarfest hemma hos mormor och morfar (som för övrigt också antagligen kommer komma av stapeln), tågluffa genom Europa med Linnéa, och resa till Jamaica.
Men allt det där kan jag ju FETEGLÖMMA för tillfället. Kul.

sommar hos mormor&morfar


Söndag 19 oktober

Nu är jag återigen tillbaka i Jönköping. Jag måste bara tillägga en liten parantes; jag har pendlat mellan skåne och jkpg i princip varje helg sen jag började läsa här, och det slår aldrig fel.. Det ska ta-mej-fan alltid bröja regna när man börjar närma sig Jönköping! Så, nu var det avklarat.
Igår hade jag mitt allra första möte med lille Jonathan! Han var liten, söt och sömnig. Han sov sig igenom nästan hela mötet. Det var jättemysigt att gå runt och vagga med honom, och som tur var så trivdes han nog ganska bra i min famn, för han blev iaf inte ledsen:)
Och så firade vi ju naturligtvis Lucas 4-årsdag med tårta, presenter och med att leka doktor. Man får ju passa på att vara patient, det är ju inte varje dag man får nöjet att få ett svärd i magen (spruta), spark i huvudet (nån sorts elektrisk stöt) och ett handritat ultraljud på min icke-existerande bebis i magen. Puss hej!

       

These are the Thoughts of a Dying Atheist

The Map of the Problematique reveals I live in the City of Delusion.


I'm Feeling Good when you're near and my stomach fills up with Butterflies and Hurricanes. We're the Knights of Cydonia and together we're Invincible underneath the Starlight. But then I read my Soldier's Poem and realize I'm Falling Away with You. Our past was only the Bliss of the Stockholm Syndrome. I feel Hysteria and I Blackout. Our Time is Running Out and I'm Falling Down into a Supermassive Black Hole. I Take a Bow for my Plug in Baby who was Ruled by Secrecy, and I Sing for Absolution until I'm a Citizen Erased.

I'll love you Endlessly, you who could've been my Unintended.


Jag överlevde!

Puh! Nu är jag hemkommen från Sebastians och Lucas födelsedagskalas, och är mäkta imponerad av att jag ändå är i så bra skick. 15 kids som springer runt och hoppar och gungar och gud vet vad. Mesta delen av tiden sprang jag runt och kippade efter andan och skrek Oh! Akta!! Jag blev som ett litet barn igen när jag befann mig runt alla rep, mattor, trapets och balansgångar haha. Det var kul:) Dessutom blev jag utsedd till den som alla skulle rida på axlarna på. Rena F&S för min del. Men kalaset var lyckat och barnen hade jättekul.
Det är bara att ladda om batterierna och komma igen imorgon!

     


Var hälsad

För cirka en timme sen, 07.30 den 15 oktober, föddes lille Jonathan! Dagen före storebrors 4-års dag:)
HEJ säger jag! Vi kommer ha mkt roligt. Nu vill jag bara hem!
GRATTIS Jezper och Sandra:):):):)

Så här är det

Helt plötsligt på måndagen bestämde jag mig för att pallra mitt arse upp till Jönköping igen, fastän jag hade planerat onsdag som departure day. 10 min efter att jag planterat mig i soffan ringde mobilen och beordrade mig att bege mig till gängets favvoställe "En grek och en italienare". Oj det var nästan som en family reunion nu efter att vi inte hade setts på 1½ vecka. Jag avnjöt iaf ett riktigt fantastiskt gott vin och babblade om veckans bravadet i Skaune. Alla hade vi skvaller att dela med oss och vi satt där i typ 2 timmar :)
Dessutom uppdagades det att det bara är 4½ vecka kvar till tentan!! Jes Im nervouus. Vår programansvarige sa idag att det är helt naturligt att runt 30-50 % kuggar denna tentan. KÄNNS BETRYGGANDE! Jag ska bura in mig i min cell och bli folkskygg de närmsta veckorna.
Men först ska jag hem igen till helgen och fira Sebastians och Lucas 4-års dagar! Dessutom kräver jag att Sandra ska få sin tredje solstråle till helgen, för nu har jag inte tålamod att vänta längre! :) Jag tycker inte om förseningar, och 2 veckor tänjer ju verkligen på mina gränser. Så nu är det snart 4 kära syskonbarn i min besittning!
Nu ska jag lyssna på lite låtar som har klampat sig in på min favvo-lista, och skriva en önskelista till tomten! Bäst att vara ute i god tid så man hinner skriva ner alla prylar man behöver nuförtiden.
PS. Två av mina bästaste vänner från Irland belyste mig om att de kanske svänger inom my place nästa sommar! Hoppas! :) DS.

4 år den 16 okt!
Sebastian 4 år den 16 okt!

4 år den 19 okt!
Lucas 4 år den 19 okt!
Fyllde 2 den 28 maj!
Olivia fyllde 2 den 28 maj!

fääsht

Fest hela helgen! I fredags var det dags för Linnéas och Karls inflyttningsfest i deras tillhåll i Lund. Och vilken tillställning det blev. Heeelt smockat med folk! Serry, reviret blev ganska inskränkt. Fast jag höll till ganska mycket i dansrummet, och i början var det inte så mkt folk som vågade sig dit så där kunde jag rocka loss till kära 90-tals hits. Och jag blev lite chockad nu när jag tio år efter förstår texten till Bobby Brown-låten. Annars var det intressanta filosofiska samtal på balkongen om MOQ med allvetaren Ivarsson haha.
En inblick

Och igår var det till att städa upp efter det roliga och skynda sig hem och panikäta. Kom på att det inte skulle vara gjutet att sluka en vinflaska på en mage som varit tom på typ 17 timmar. Så sen begav jag mig till Christian den fjärdes stad och kalasade till det med Linda. Vi befann oss på Banken och dansade till bandet som såg ut som The Darkness-wannabes. Jag kollade lite snett på dom när ledsångaren sa Uh? Killers? Vad säger du? Vilka är det?. Jag bara pläjs.

Kontentan av helgen: Mycket gemytligt, och kom på att jag inte träffat di gamle vanliga kompisarna, utan det har varit kära återseenden av folk jag inte träffat sen typ gymnasiet. Och en som jag inte träffat på typ 10 år! Och en massssa nytt folk. Sånt är verkligen kul!

Lycka till!

The craic is

Tja egentligen har det väl inte hänt så mycket. Jag har studerat så mycket jag bara har kunnat, men ändå har jag bara läst typ 150 sidor. Fy skäms på mig. Bibblan var inte ett särskilt bra pluggställe för mig. Jag tycker det är ganska kul att sitta och titta på folk och då får jag inte mycket gjort. Speciellt inte när en halvt döv gubbe kommer in och galer. Då gav jag upp. Och trots lite set-backs här och var så värmer det ganska gott om hjärtat fär tillfället.
Jag gjorde ett litet pit-stop inom Hemglass och där fick jag ett varmt välkomnande. Måste säga att det kändes lite nostalgiskt att sätta sig och backa ut glassabilen:) Det påminner liksom om hela sommaren 08. Och Killers album Sawdust får en bara att tänka på
glassabilen och dittan och dattan från sommaren.
Sen så ringer Sebastian och säger: "Fia gärna komma hem till oss ikväll", och trots att Olivia är snorig och hängig är hon med på noterna och säger att "Fia bäst". Mitt hjärta log ända upp till öronen:) Och nu när jag inte bor hemma längre säger Lucas "Fia bäst långt borta". Smarta kids det där:)
Filmkvällen i stan igår kväll var också mysig. Kass film dock, kommer inte ens ihåg vad den heter. Så kass var den.
Och snart ska jag ju ner till Lund och umgås med min bästis!
Nu har jag bara en sak kvar att tillägga: I crucified my enemy; my plug in baby.


C YA!

Skaune


Hösten är kommen.

Äntligen var man tillbaka i Skaune län, and I love it. Här är så mkt mysigare än i Norrland. Solen skiiiner:)
Klockan är lunch, men är ändå helt utmattad. Jag har fått privilegiet att bo i andra flygeln i huset, men jag vet inte jag kände mig nog inte riktigt hemma, för jag fick knappt a wink of sleep. Men what else is new liksom??
Ajaa jag ska iaf hänga i Bibblan hela veckan, för jag har ju fått för mig att jag ska läsa ut 5 böcker. Mer realistikt är väl kanske 2, max 3. Så om nån har lust att komma inom och avbryta mig för lunch eller nåt, känn er så välkomna:)

Puuss


Testing testing 1 2 3


funkar det nu då? Isf; tack för hjälpen Linnéa:)

PS!

Jag försökte lägag upp bilder men hur fan funkar det?!?

DS.

Ny lägenhet

Wohoo i allra högsta grad! I torsdags kirrade jag en ny lägenhet! En liten etta på 26 kvadrat med en egen liten uteplats. Alldeles lagom för mig. Så jäkla skönt att veta att man snart(?) kan komma ifrån detta ruttna råtthålet. Jag är så himla excited! PLUS att jag kommer bo granne med Frida! Stort plus.
För övrigt har jag varit på hästtävling hela fredagen och lördagen. Det är lite bitterljuvt måste jag säga. Ljuvt för att jag får se mina älsklingar och att det går bra för dom. Men bittert för att jag saaaknar det så mkt! Åh, bara att så och frysa och rengöra leriga benskydd är tilltalande just nu haha. Mamma får helt enkelt köpa häst till mig...

Glad i själen

Nu blev jag så oerhört glad i själen: Alla mina tre hästar ska hit till Jönköping och tävla i helgen! Hela helgen dessutom! Gud vad det kommer sprudla mycket kärlek och forsa tårar de kommande dagarna. Höhö. Slutsats: SKITER fullständigt i plugg i helgen!
Igår hade vi Legal English vilket var mkt intressant och faktiskt lite fascinerande. Kul kul.
Sen så åt vi tacos hemma hos Elin och sen begav vi oss till Akademien, vilket var kul kul.

Hej hopp!

RSS 2.0