Parre

Våren 05 begav sig ett gäng ungdomar sig iväg till Paris. Min fina vän Linnéa skrev om bravaderna när vi kom hem och jag skrattar lika mkt varje gång jag läser om det, så jag tänkte att jag måste dela med mig. Jag kan inte ta med hela berättelsen, men ni får iaf några(?) snuttar. Mer text än vanligt, men mkt roligare än vanligt:)


/Sedan får man äntligen äta, men eftersom vår trio har begränsade alternativ som passar alla slutar det på BK (vilket iofs är Fia enda alternativ). Det kan ju inte gå fel tänker man, det är ju samma mat som hemma. Men det kunde det. Jag sa utan majo, och fick utan majo OCH piri piri -sås! Ludd tänkte att det måste vara ekonomiskt att dricka vatten, men nej det är dyrare än läsk i danmark, för det skall tvunget serveras på flaska. Fia var lite worried för sin beställning eftersom hon inte fattar ett danskt ord utom pölse, tuborg och dejligt. Beställningen gick bra, fram till att hon skulle betala, då hade hon fått med sig danska pengar som inte ens gällde i danmark längre!/(...)
/Det var helt hopplöst att sova, och det kan inte ha varit lättare för fia när hon hörde Det säga att han och hans fru var dirty. När man väl somnat lite vaknar man i frankrike av att den danske cepe-busschauffören röker i gången och när man försöker skälla ut honom tror han att man är orolig för hans hälsa.!(...)
/Då fick man traska till Sacre-coeur för att trängas med turister och när man tänkte vara lite kulturell och delta tio minuter i ceremonin fick man se nunnor sjunga halleluja och typ munkar som slängde vatten på hela publiken. Och som om det inte räckte hamnade man säkert på fransk tv. Bakom basilikan serverades bara skabbig mat, typ musslor och pommes, så vi fick nöja oss med glass och crêpe och sitta på en stenbänk och sjunga "en pompi koloni kolanasta" som en annan tattare och behöva se att öst-turister hade skittunna kameror och när man väl fick chansen att fota med en var dem skiträdda att man fettade på rutan och bad en annan ta kort när man vänt sig om/(...)
/Väl hemma på rummet hör man diverse slag och får veta att hotellet är så fattigt att det inte finns extra-nycklar så att det är bättre om man sparkar in dörren om man glömt en nyckel. Och det bestämdes av en som inte ens jobbade där. Rikt./(...)
/Nästa dag var man tvungen att hänga på Lars i 12 timmar, vilket hade kunnat kortas ner till hälften av tiden om han inte hade stannat på varannan gatsten. Och givetvis var man tvungen att vänta på Anus typ hela tiden. Sedan hamnade man i en demonstration (vilket är väldigt vanligt eftersom fransmän säger ifrån) och sedan fick man ruttna i en tunnelbana eftersom det inte är så jättekul med regn. Men man fick iaf se La défanse som var coolt, även om man kände att man inte var helt på rätt ställe på lyxhotellet, och man fick vänta i hundra år på att en kille skulle köpa solfjädrar och andra souvenirer. Men då kunde man iaf glo på yamakasi-killar, Ludd kunde tro att Fia var en duva och fia kunde förväxla en i gruppen med Jesus./(...)


/Men man hade vaktat så det räckte under resan, så man glömde säga till när en man gick förbi under Fias toalettbesök. Och när man tänkte att man skulle glänsa med sin franska blev man bara erbjuden tequila för sex med en indier eller crêpes för en avsugning. Eller så blev man utskrattad på McDonalds för att man "voudrais une visite dans la toilette"./(...)
/Då kunde man ju fördriva tiden på en turistbuss där man får betala 22 euros för en förare som inte kan ett ord engelska och hörlurar som ingen pratar i. Och så måste man dela taket med en råtta och två psychopersons (varav den ena har ett skitstort porslinsöga som inte tittar åt samma håll som hennes riktiga pytteöga och den andre är fetare än quasimodo) + engelsmän. Då fick man underhålla sig med att glo på poliser och se konstig ut på bild (när man inte ens gör sig till). /(...)

/På hemvägen gick man in på mcdonalds, där det är väldigt svårt att misslyckas, utom för Lotten som förklarade att hon ville ha "no chips, no läsk". Det värsta var att kassagubben var så dålig på engelska att han nog inte ens fattade att hon sa fel./(...)
/Och när man kommer till mcdonalds tänkte man att man behöver nog lite mat iaf och när Ludd ska be om en brunch hälsar hon godkväll./(...)
/När man väntat i typ två timmar (då man fick hänga vid boulangeriet där man råkar säga bonjour när man menar tack)/(...)
/Och eftersom Lotten led av blodförlust var vi tvungna att gå in på ett pharmacie och köpa painkillers, men då krävs ju vatten eftersom Lotten har lite svårt med tabletter. Och i sökandet efter vatten måste man vara med om en djuraffär där hundarna bodde i fågelburar. Och när man äntligen hittade vatten var det klorvatten som serverades av en konstig servitör som trodde att man knarkade för att Fia pillat sönder en tablett i askkoppen. Och när man bestämde sig för att slå på stort och käka banana split var det inte ens en god glass. Men man kunde åtminston roa sig med Grryjnet och Backstrrit -filmer./(...)

/Då hade man inte hunnit äta, så man var tvunget att sitta och kurra till sen kväll i tyskland, då Fia laddade upp med choklad för sju pers. Och den roliga gruppen var tvungna att se james bond och ville man inte se den fick höra på anus och anis. Och sen var man tvungen att få veta att könig inte är en frukt med hårt skal, utan avslöjar att han är oskuld, vad hans föräldrar tjänar, att han är släkt med bellman och borgmästaren i karlskrona för 200 år sedan, att hans farmors faster inrättade kostcirkeln i sverige och bevisar E=mc2, på en kvart. Sen var man inte så trött, eller så var det kallt, så man fick sitta uppe till halv fem och snacka om micke åkesson och bullar på linas och hinna somna i tid till att adde skulle spy./


 


Kommentarer
Postat av: Linnéa

hahaha! roligt! jag bjuder på den bilden..

2008-10-26 @ 18:33:07
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Fiing

haha tur! för ett referat om Paris är ju inte komplett utan den bilden..:)

2008-10-26 @ 20:05:48
Postat av: Linnéa

ja, det är ju lite av din grej att göra av med kameror. jag besöker önnestad helgen 7 oktober. är du där då? PUSS!!!!!

2008-10-26 @ 20:09:44
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Anonym

hahahahaha!

2008-10-26 @ 20:15:04
Postat av: Linnéa

ps. jag menade november.

2008-10-27 @ 10:22:38
URL: http://linneahansson.blogg.se/
Postat av: Lotten

jag är hundra procent seriös när jag nu meddelar att jag har tårar på kinderna och kramp i magen av den texten. varför har jag inte fått läsa den innan? Skicka HELA, genast!

det här måste se sjukt kul ut, jag sitter o kippar efter luft i mix med storgarv, alldeles ensam här i lyan. tur ingen ser!

2008-10-29 @ 21:42:00
Postat av: Fiing

hahaha har inte du läst den innan? jag ska se till att du får den:)

2008-10-30 @ 23:05:08
Postat av: Linnéa

alltså Lotten, det är så roligt att du kan bli lika förvånad över samma sak flera ggr!! du har läst denna texten innan, till exempel när du fyllde år och jag o Fia bjöd dig på tårta hos mig år 2005. Hälsningar från superminnet

2008-11-03 @ 15:56:52
URL: http://linneahansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0