soundtrack of my life

some people says I've got to get a grip
some people think I'm bonkers but I just think I'm free
some people pay for thrills but I get mine for free

and I lööööööööv it!

Bliss

Jag måste dokumentera solskenet i mig. Så jag längre fram vet att jag nån gång har upplevt det och som påminnelse hur jäkla gött det är. Jag skiner verkligen ikapp med solen. Jag älskar livet. Det är fint.
You couldn't cut the smile from my face
I've got this energy beneath my feet like something underground's gonna come up and carry me
No my feet won't touch the ground


cuddle fuddle

Jag hade en fin visit i nordost. Jobbade iofs mest hela tiden, men hann även med lite nöje mellan varven. Torsdagen visade sig vara en bra dag och ett avstamp för framtida skojsigheter. Inte många rätt i början dock haha, men det löste sig. Körde glassabilen fredag, lördag. Jobbade heeelt själv i lördags, vilket var hyfsat uttråkande. Men äääälska Österlen och fint väder! Och så hann jag med att smita inom Momo och Moffa. Sitta i solen med en glass, beskåda det vaggra lannskabet och lyssna på tystnaden. Helt bart under! Finfin middag blev jag bjuden på igår, och nu är jag tillbaka i Lund. Det är lite fan att jag inte har disciplin nog att plugga med andra runt omkring mig. Måste verkligen vara helt själv. Jag kan iaf sitta på min nymöblerade, soliga balkong!
Plus i kanten.


dötid

Detta har varit den längsta dagen på väldigt länge. Helt värdelöst att ha föreläsning mellan 14 och 16. Man går bara och väntar på att timmen ska bli slagen, för man har inte riktigt tillräckligt tid att hitta på något vettigt innan. Inte efter heller för den delen. Eller jo, plugga, men hur vettigt är det egentligen?! Hata dötid. Men efter att ha varit fullständigt uttråkad hela dagen smet jag iaf inom några affärer på hemvägen, och blev genast på bättre humör. Jag blev ägare till ett par byxor, en cardigan, ett par skor och schampoo och balsam för under 300 riksdaler!! Så jäkla gött att fynda. Speciellt när det är grejer man har varit för snål för att köpa innan. Imorgon rullar jag och Nisse hem till nordost igen. Det ska bli kul! Puss hej.


husmor

Ja fii faen vad rent här är nu! Man skulle till och med kunna operara folk här inne utan någon som helst risk. Det finns bannemej inte en yta i hela lägisen som inte blivit putsad. Jag har med andra ord, för första gången i mitt liv även putsat fönster! Jag som hade längtat så länge. Det är inte så pjåkigt att städa trots allt, ganska terapeutic tycker jag nog. Och det känns ju så bra efteråt. Lagat en massa mat har jag också, så idag förtjänar jag titeln som husmor. Eller slav? Skillnaden är hårfin.
Annars då? Jooo jooo joooooo! Igår var jag på shoppingrunda, inte jättenöjd. Lunchade även på mitt favvisställe och jag kan fortfarande inte smälta hur gott det var. Sanslöst. För övrigt är allt prima! Jag har verkligen ingenting att klaga på för tillfället. Happy times!

snark eller stoj

Alltså. Jag måste lära mig att sova länge, det här håller inte. Det är hopplöst att gå runt att vara trött hela tiden. Men kan jag ta en nap under dagen då? Neejdå! Efter min mandatory sväng inom Kristianstad slockade jag ändå hyfsat tidigt, men nu orkar jag inte röra en fena. Varför ska det vara så svårt? Ingen annan verkar ha problem med det. Eller jo, indirekt. Jag blir ju uttråkad efter en halvtimme av stirrande i taket så jag måste väcka vem helst jag kan. Så irriterande är jag! För att leka terapeut, tror jag har det att göra med min djupt rotade rädsla av att slösa bort tid. Life's too short liksom. Men i the wrong company it's too facking long, så man ju måste se till att ha kul när man spenderar sin ovärderliga tid. Benjamin är inte så bakom flötet ändå..: Det gäller att ge allt och ha kul. Då blir det alltid minst tre toasts. Glöm aldrig det!


16.01

En minut för sent skickade jag in mitt PM. Hoppas han har överseende. Ja kan väl säga som så att jag fick ju verkligen ta konsekvenserna av att jag tog min tripp till Jönköping. Stressade som fan med att finjustera arbetet, men hann inte riktigt färdigt med det. Någon innehållsföreckning blev det inte heller, och jag hoppas att han nöjer sig med en halvdan conclusion. Aja, nu är det iaf HEEEEELG! Woho.


Tjejligan

I onsdags impulsköpte jag en biljett till min forna hemstad Jönköping. Längtan efter töserna blev för påträngande.
Tyvärr är jag dock redan hemkommen eftersom det vankas jobb imorgon, och på grund av ett ilsket askmoln fanns det bara biljett kvar tidigt imorse. Men det var ju trevligt så länge det varade!

Askmoln!
Jag fick även tillfälle att gå på föreläsning om skatterätt. Jag lyssnade inte så väl för jag satt och stirrade på den sanslöst heta föreläsaren hela timmen. Otrrrroligt smokin'. Skåning dessutom.
Jag och Lina fixade ihop en liten fikastund också. Vi bjöd på glass-o-får och chokladbollar.

Riktigt smaskigt. Och det var riktigt najs att sitta och tragga som bara töser kan. Det var ganska dramatiskt att gå från att bara hänga med dudes i skolan i Lund, till att komma tillbaka och lyssna på hur det diskuteras hudkrämer och städtips. Festligt haha!
Igår var det sanslöst fint väder så efter lite plugg tog vi en shoppingrunda på stan. Och sen var det dags för vinpimplande hos Karin. Rrriktigt fina grajjår!




Och jag får ta och erkänna att fastän jag älskar att plugga i Lund, så saknar jag att ha en klass. Och tjejligan.


Going public

Första musikvideon var Jag är full och spelades in 04.
Andra musikvideon var Pang Pang och spelades in 05.
9 to 5 har jag inte här.
Fjärde mästerverket är I'm on a boat och spelades alltså in av två 22-åringar (sant!) igår.
Stolt.

Glatt överraskad!

Wiiiehiiie! VG på tentan! Riktigt glad, eftersom jag trodde det gick piss. Oh happy day, oh happy da-a-ay! :)

Hoppsan

Ja helgen blev inte riktigt som jag hade planerat den. Skulle ju egentligen sitta inlåst hela helgen och skriva färdigt mitt PM. På söndagsmorgonen vaknade jag upp och var fortfarande lite rund om fötterna, så tydligen hade jag varit ute och svirat under lördagsnatten. Och av vad jag har hört och sett på bilder så hade jag attans roligt. Det blev som det blev eftersom jag kom på rätt sent att jag inte pallade sitta hemma mer, förfesten hann bara vara i cirka timme. Och det är ju så att när man dricker vin så kan man sitta och smutta på det med relativt korta intervall utan att det händer nåt extraoridnärt. Nu har jag lärt mig att det gäller inte starkare drycker.

Igår så gjorde jag och Pernilla en favorit-i-repris; en ny awesome musikvideo! Den är grym. Det blev till I'm on a Boat, och vi lyckades till och med tracka down T-Pain och få honom att medverka. Fedt!

Nu blir det att plugga som en jäkla myra, men först lite musik-diggandes. Der var ju några dagar sedan sist.


back to business

Det är full kareta med en gång! Kom hem sent onsdag och sen var det dags för föreläsning kl. 8 igår. Jag blev lite besse när jag kom hem och kollade schemat.. Det var alltså min första föreläsning. Jag ska erkänna att det tar lite tid att adopta till engelskan, men när man väl kommit in i det är det inga problemas. Fast jag är lite skraj inför vårt första PM som ska vara inlämnat nästa vecka. 1 vecka på sig att skriva ett PM på engelska, jisses! Jaja det ska väl gå an. Annars trivs jag med att ha bytt instution. För det första är inte människorna lika äckligt sliskiga som på EC, här skulle jag till och med kunna tänka mig att lära känna lite folk. För det andra ligger det i centrum så det tar max en kvart att traska dit och och jag kan sticka inom vilken affär jag än behagar på vägen hem. För det tredje är ju lokalerna väldigt mycket trevligare. Klart uppgradering från att komma från den sjabbiga källaren på EC till styrelserummet med flashiga antika tavlor och lampor högst uppe på Jurre.
Och snart är det dead line för att söka kurser till hösten. Är grymt vilsen. Och hur i hela friden kan man tillåta en studievägledare att ta semester i sök-tider?! Precis innan dead line? Hah? Haaaah?? Inte för att hon är mycket att hänga i påskriset, men ändå...
Dags att plöja lite böcker dårå. Tjipp!

Påsk på Gran Canaria

Resan var till stor belåtenhet. Det blev till och med lite för mycket av det goda. När det är all inclusive snålar man inte med god mat, god glass och goda drinkar. När man ville ha en frozen daiquiri vid poolen fick man de i halvliters glas dessutom! Mumma!


Perfekt väder var det också. När det är semestertider ska det nästan tävlas om vem som åker till det varmaste stället, men jag vill påpeka att en temperatur runt 25 grader att föredra. Max! Man pallar inte vara ute i solen annars utan att gnälla om skugga och vind. Sån är jag iaf, jag  klarar inte av att grillas. Normalt när det är sommar tvingar jag mig själv att ligga ute i solen; jag ska lyssna igenom 5 låtar innan jag kan gå och hitta på annat i skuggan eller så. Men för första gången i mitt liv somande jag i solstolen! Det var sååå skönt! Men det fick jag ju sona för senare. Naturligtvis fick jag solexem och kunde inte sola framsidan mer. Dagen därpå fick jag ju istället ligga på mage vilket gjorde att det ser ut som att det brunnit på ryggen. Sen gick det inte att sola den mer. Faen då! Av någon anledning täckte jag att solen tar väl lika mycket som hemma. Varför vet jag inte eftersom Gran Canaria ligger bredvid Afrika.. Jaja, den läxan är lärd.

Hotellet hade lite aktiviteter under dagarna. För er som inte provat vattengympa men tycker det verkar vara en grej, kan jag säga: nej. Sjukt tråkigt. Vattenbasket är däremot desto roligare! Familjen Nilsson utklassade båda gångerna. En snubbe frågade till och med oss om vi var uppväxta med bara brödrar. Nej, men även tjejer kan förstå att man inte vinner en match genom att stå och fisa i ett hörn. Sen var det ett gäng som hade en musikshow varje kväll. Showen var inte så bra, men musik är ju alltid bra liksom. Och ges det tillfället att upp och dansa på stolar skall man inte avböja. Och vi körde en musiktävling till showerna. Man fick poäng för varje låt och artist man kunde. Vann ju alla gånger hähä. Fast när det var 90s kväll ägde jag istället. 41 poäng när resterande låg under 10. Jag är nöjd.


Fredagen och lördagen var dock lite molniga så vi tog en shoppingtur i Puerto Rico och en mindre runda i Arguineguín. Till min lycka fanns Mango i Puerto Rico med priser närmare halva än vad som gäller i Sverige! Och på lördagen fick vi naturligtvis också varsett påskägg. Vi tog även en sväng till ett Aqualand med massa rutschkanor. De hade en så kallad Surf Beach där det fanns en bild på en brud som surfade i broshyren. Men sen när man kommer dit och väntat till klockan 15 för att det ska börja är det bara en facking maskin som gör skvalpiga vågor i poolen! WTF?! Jag blev sjukt besse.

Men på Anfi Beach provade jag iaf på att köra jetski och åka banan! Det var helt galet roligt! Nu vet jag vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Jag kom upp i 77 km/h och det var sjukt kul att hoppa på vågorna. Höll på att åka av några gånger när man sedan landade i en andra våg och hamnade på sniskan med styret. Sen tog vi en tur på "bananen". Då var jag glad över att jag ridit en massa vilda irländska ponnyer för det var fanimej inte lätt att hålla sig kvar! Ändå lyckades han som körde oss kasta (och då menar jag hutta!) av oss tre gånger. Jag skrattade som fasen.


Vi tog en trip till Mogán som är en fin liten by med pittoreska hus och en fin hamn. Vi käkade glass, drack öl och i en random liten butik hittade jag min parfym som jag letat efter i flera ååår! På extrapris dessutom! Hallelujah-moment.


I Maspalomas fattade vi tycke för den fina stranden och en alldeles prima restaurang som vi även återvände till sista dagen för att få en fin avslutning. All inclusive i all ära, men Faros oxfilé är värd en hel månadslön.


Det avslutande plusset med resan är den billiga alkoholen som nu finns i mitt kylskåp. På airshopen kunde man köpa en liter Minttu och 3 liter vin för 99 resp. 79 danska kronor! Som hittat ju! Och dessutom tog jag med mig den gratis alkohol som vi fick i välkomstkorgen på vårt rum innehållande vin, öl, läsk, frukt och chips.
Vem blir inte frälst redan då?
På återseende.


RSS 2.0