London baby

HELL YEAH jag har fått ett erbjudande om att läsa Master of Laws i London! så in i helvetes fett nice! jag har inte accepterat ännu, vill se om jag får respons från fler universitet först. men alltså herregud, om det inte sätts några käppar i hjulet kommer jag alltså att flytta till London i sommar/höst. alltså FLYTTA. jag ska bli London-bo. kan inte wrappa mitt huvud around it. och tänk att jag kommer vara färidg om ett år istället för två, såå skönt! lite skrämmande är det också får jag erkänna. jag menar, vad jag förstått så är ju svenska universitet värsta barnskolan i jämförelse med engelska, kommer jag verkligen att klara det? lilla jag? galenpannan från sketna Önnestad? men man vet ju aldrig förrän man provat!
jag är så glad och så taggad.

gass & glass

idag kom broder med familj och syster med son på besök. vi åt sjukt god lax och glassig efterrätt. kan inte minnas sist jag var så mätt. älskar lax. och sötsaker förstås. ungarna fick leta efter påskägg som jag placerat ut i trädgården. eller oj förlåt, påskharen. för det mesta satt vi och jäste och gassade i solen. så gott. utöver det blåstes det såpbubblor, skvättes vatten, och klappades och satts på hästarna. förutom att springa och ha koll på alla ungarna förstås. syykt nice. i love min familj.
hänger lite med mina jämlikar

påsken

påsken har aldrig varit en stor grej i vår familj. en kyckling står nog framme här nånstans om man tittar noga. fast jag har ju visseligen fått ett godisägg av pappi också, sneellt men chokladen brukar smaka skit. jäjä! i fredags laddade jag bilen och transporten och körde till nordöst. kan det inte finnas en kurs på universitetet som heter Tålamod i trafiken 30 p? Det värsta med sommarhalvåret är LÄTT idioterna i trafiken och insekterna. punkt slut.
i lördags var jag terrängdomare på påsktävlingarna i Gärds, det var kul. dock hade jag missbedömt vädret och sitta i shorts var sviiijnkallt! och jag har fått nån konstig bränna i nyllet, där endast pannan är brun för att jag suttit och försökt gömma mig i min tröja. fätt snyggt. men det var iaf kul, träffa lite kåmpisar och blu sugen på att själv starta fälltävlan. Sparrow hade tyckte det varit såå kul. om man hade tagit bort dressyren, det är absolut det värsta hon vet. Sen åkte jag hem till MastahP och chillade lite innan vi åkte in till Åhus för grill/förfest hos Schack. det var gott, trevligt och riktigt roligt! men sen tänkte vi att vi skulle prova på Depå för första gången, vilket var  ettdåligt drag. skit tyckte jag det var, men umgänge med homies från gymnasietiden lättade upp stämnigen. så jag blev nöjd trots allt!
igår satt jag mest ute i solen och läste i min kurslitteratur och observerade typiskt tonårsbeteende hos syster med vänner. dagens ungdom a.l.l.t.s.å. tyvärr har jag snart läst ut den ena boken, men jag vill inte att den ska ta sluut. den är så bra! sen var jag på middag på Nygård, lika gott och gemytligt som alltid. ingen kan laga mat som Kerran!
en stycken trött heest

swamped

idag när jag vaknade tänkte jag att det är ord och inga visor idag, jag har så mycket att göra. bläddrar igenom kalendern lite trivialt och upptäcker att nej, det är inte en uppgift till på fredag, det är tre uppgifter som ska vara färdiga till imorgon och jag har inte ens fått boken till ena uppgiften. NAHE! bara till att cylla iväg och köpa en svindyr bok för de sista mat- och bensinpengarna istället för att låna den som jag egentligen tänkt. fan att idiotlåntagarna inte kan lämna tillbaka böckerna i tid! happ, blir till att leva på gurka och frusen köttfärs tills pengarna rullar in. hoppas innerligt att det blir på freitag, annars är det K.Ö.R.T. annars ligger jag bara efter i två böcker och en övningsuppgift också. men är det liksom inte meningen att 7.5 poäng ska vara en mindre kurs än 15 poäng?! fatta att man läser parallellt liksom. nu har jag råpluggat hela dagen och är så nedrans trött i skallen. tur att man har hästen så man kan köra ut dit och bara koppla ifrån allt!
för övrigt kan jag inte ens beskriva hur mycket jag längtar till nästa vecka. bara bra skit! fast sen så längtar jag ju ännu mera till sommaren. har nog aldrig längtat efter något så mycket i hela mitt liv. kommer bli en fantastisk sommar tror jag! f.a.n.t.a.s.t.i.s.k. WHOPPA!

score!

SÅ HÄR KLAD ÄR JAG! minst! jag kan med största sannolikhet vara världens gladaste tjej just nu!
SVIIJT!
(men tänker inte läcka förrän det är förrankrat till 100%)

japp. yes. aarå.

har så mycket att stå i så här års. brukar inte klaga när det är många bollar i luften, men jag kan ha tagit mig lite vatten över huvudet denna gången. men det reder ut sig som vanligt! det löser sig, det gör det alltid, det säger timbuktu. och jag litar på honom. har du någonsin varit med om att det inte löst sig? nä trodde inte det.
aja, förutom allt plugg, ansökningar och diverse livsadministrativa åtgärder så har jag iaf varit i Laholm i lördags. Lollos 90 års dag skulle firas på Gröna Hästen. det var la trevligt. fick se bildspel från när syskonskaran var unga, på gården och lantbruket och så. farmor var så vacker. och så berättades det om hur det var på den tiden naturligtvis, vilket var mycket lättare att ta till sig med bilder får jag ju säga. under kriget hyste de tydligen in judar på gården som var på flykt från kriget. myet intressant. för övrigt så är Lollo den mest härliga 90 åringen ever. man kan inte riktigt beskriva henne, utan man måste verkligen träffa henne. världens mest frispråkiga, skämtsammaste och självständiga 90-åring. var t.ex. alldeles själv på Sri Lanka i januari och liftade med några unga engelsmän. den enda preferensen hon hade var att de gillade rätt whiskeysort. under kvällen var det Lucas som var fotograf, så tyvärr blev det inte så många bra bilder, och de 35 bilder som faktiskt blev bra var på samma blombukett.
i söndags styrde jag kosan till Skyrup där jag var funktionär på de stora tävlingarna. RIKTIGT fina tävlingar. och då menar jag att de är i en klass för sig själv. så där sprang jag runt på banan och byggde hinder och krattade. det var faktiskt skojsigt! och så var där ju hingstvisning från det stall som har en av mina favvishingstar, men tji fick jag för Vivaldi var inte med :( ska bli kul att åka dit igen iaf.
.
idag har det varit snuskigt fint väder! skulle kunna gå runt och pula i stallet hela dagen om det hade funnits nåt att pula med. men nej, jag måste plugga. hela tiden. fast ikväll strök jag det från schemat och cyllade över till Linnéa för en attans mysig grillkväll. vi kan väl ha varit ett 15-tal som slöts upp och det var så möjs att bara sitta och gosa, prata, äta, skratta och dricka öl. det är livet på en pinne det.

true story

lend me your hand we'll conquer them all
but lend me your heart and I'll just let you fall
lend me your eyes I can change what you see
but your soul you must keep totally free
.
where you invest your love you invest your life

mycket nöje

I torsdags färdades jag till Hufvudstaden. Där umgicks jag mest med Tabita, Rasmus, och Gulletusse.
Jag hade galet roligt, det var längesen jag skattade så mycket. Redan fem minuter efter jag anlänt hade jag ont i magen av skratt. Så ska det va! Det har inte varit mycket spex, utan mest möjs. Promenixat längs vattnet i Riddersvik, längs vattnet i Solna, busat med voffar och barn, ätit förbannat god mat, varvat vin och film på kvällarna, utstått familjemiddag, och slurpat öl i den finaste baren jag sett (glömt vad den hette, men det var en takvåning i en skrapa med utsikt över hela Sthlm). Attans fint har jag haft det. De fem dagarna gick på tok för fort och jag hade ingen lust alls att kila hem igen. Ett kärt återseende snarast möjligt hoppas jag på!
Nam nam!

det går bra nu

eller ja, det indikerar på det iaf. inget är ju hugget i granit som Linnéa skulle säga. här låg jag i soffan och gluttade på Project Runway när ett okänt nummer ringde. "hej jag heter bla bla och ringer från ett företag som heter bla bla(...)" där slutade ju jag lyssna eftersom jag trodde det var en säljare igen och jag kände ett starkt begär av att avfärda honom snarast möjligt. men ack vilken tur att jag inte har förmågan att vara så otrevlig mot folk, för snubben ville ju boka in en intervju med mig! han tyckte alltså att jag verkade passande som trainee/investeringsrådgivare hos deras företag! jaja, alltså det är ju bara en intervju, men jag är nog så glad ändå! vi får la se hur det går. jag har aldrig varit på intervju innan. vad ska man ha på sig?

italia

i fredags var vi och åt sjukt god pizza på italia med Caroline som kommit ner från Stockholm (igen). en riktigt fin kväll men riktigt god mat och riktigt fina tjajor!
och igårkväll satt vi och spelade hästspel på datorn, men när vi bara förlorade hela tiden tröttnade vi och stack till Herkules med Groggsson. det var väldigt roligt.

hästbäbis

för sex dagar sen kom det ett nytt liv till världen. då föddes lilla Baloubetta som just nu är allas lilla ögonsten i stallet. till och med de andra hästarnas. Sparrow sa till mig att hon ville ha en likadan. jaa, det gjorde hon. lilla Bettan är såå söt och har såå långa ben som är lite svåra att hålla styr på när hon får vårkänslor i hagen!
sötnöt!
Sparrows moderinstinkt är på högkonjunktur och gnäggar efter fölet
Pernilla är bara liten
kan vara den enda katten i världen som jag kommer överens med. så kelen!
tur för matte att hon har samma färg som leran!

RSS 2.0