internationell affärsjuridik

Har haft hemtenta i det sedan i tisdags. Det kändes bra på tisdagen när jag svarade på första frågan. Jag kände att den kunde jag, den prickade jag. I onsdags då jag jobbade med fråga två kändes det plötsligt piss för jag kände mig helt vilsen och visste inte rätsidan på nåt. Igår var det verkligen skit, sista frågan som jag ändå trodde att jag skulle kirra ganska lätt var svårare än jag trott och jag kände bara för att sätta mig ett hörn och vagga fram och tlllbaka och slita av mig håret. Jag var tom tvungen att ringa kungen på pep talk; pappa. När jag äntligen var hyfsat färdig klockan 24 och ska läsa igenom svaren så märker jag att ena svaret raderats. Jag dog för en milisekund. Precis samma känsla som sekunden då jag insåg att jag skulle bli påkörd. Så det var bara att börja om från början och sitta uppe till halv fyra. Så det svaret blev också piss. FAN! Bara till att hoppas på att det bär istället för att brista. Ikväll har mamma bjudit mig på min favis (lax) som lite plåster på såren och i helgen ska jag njuta av min "frihet". Måste ju hitta nåt att skriva om på kandidaten som börjar nästa vecka..

i believe in life before death

Alltså det här med religion. Jag blir så jäkla upprörd. Eller det är väl fel ord, men jag hatar religion. Jag vet att hata är ett starkt ord och att det används så där lite trivialt, men jag tror faktiskt att jag menar det denna gången. För att slippa missförstånd hatar jag inte de som utövar religion, jag har nära och kära som är troende och jag älskar dem i allra högsta grad. Så länge jag kan minnas har jag ogillat religion. Jag minns tristessen av att ta fram religion-skrivboken 0-3:an, jag slapp helst kyrkan närhelst jag kunde och skulle absolut inte konfirmera mig för att prata Jesus och sånt trams trots att alla andra vänner gjorde det. För det första: evolutionen. Alltså det är ett faktum. Om Gud finns varför finns då islam, hinduism och alla andra religioner? Varför lägger människor sina liv "i händerna" hos ngn annan, och speciellt en fantasiperson? Ta ansvar själv, tro på dig själv och finn lugnet eller vad det nu är det du söker inom dig själv! Exempelvis igår på TV när kvinnan lyckats rymma från FLDS-sekten, så sa hon att trodde mer på Gud nu än förut för att det måte varit nåt mer än hennes beslutamhet som fick henne ut därifrån. VARFÖR?! Och åter VARFÖR!? Varje reportage, nyhet, diskussion eller dokumenär gör mig ännu mer övertygad om att jag gjorde rätt i att gå ur Svenska Kyrkan. Jag tänker då inte stödja nåt jag tycker är förkastligt. Guds vilja hit och dit.. Men din egen vilja då? Någon skrev Bibeln för att någon förstod att det är så här en god människa borde vara, men den personen hade inte mandat att säga åt alla att så var fallet, så han gjorde det till berättelse likt en pedagogisk barnbok och sa att det var Guds vilja för att få lite ordning på samhället. Och på den vägen är det. Allt detta trams med koranbränning, homosexualitet, barnövergrepp, misshandel etc etc, som dessutom görs in the name of God. Tänk hur mycket världen kunde ha utvecklats om inte religion fanns och höll allt tillbaka. Vad är det som gör att inte homosexuella anses lika värda? Religion. Varför inte kvinnor har samma rättigheter? Religion? Varför är abort förkastligt? Religion. Sverige och Norden har mest utvecklade länder tack vare att vi inte är nerdränkta i religion, vi har egen skalle att tänka med. Och ja, jag vet att folk finner ro i religion vid kriser eller trauma. Men varför detta suktande efter liv efter döden? Vad är det som är så hemskt med att man faktiskt dör? Ta livet för vad det är. Finn styrka, lugn och allt det där inom dig själv. Och believe in life before death istället för att fokusera på vad som kommer efter. Aahh, jag känner mig 7 kilo lättare.
Word!1 Word!2

paartääj

Lite tentaplugg och mycket party. I torsdags hängde jag med Johan och the dudes på tentafest på Penthouse. Första gången för mig där och det var klart godkänt. Bra musik, dock aningen trångt för min smak. Men det var igång till morning after dark, var ju fasen inte hemma förran kluckan suu på morna. Sweet! Totally! Och igår var vi och kollade när Andy spelade handboll. De vann som tur var, annars hade det inte varit kul att hänga med honom. Sämre förlorare får man fan leta efter. Men man fick inte se honom spela så mycket, han var markerad heeela tiden. Trevligt med lite underhållning och spänning i vardagen iaf! Sen åkte vi fyra hem till mitt och kekade pizza, spelade spel och kickade charader. Lite Herkules och horsezone och allt var biffat. Jag har så roligt hela tiden. Det är så roligt.
malliga vinnare dirtin it off

gränsbutiken

Igår kväll lyxade me, P, Michelle, Boneyamin och Fatet till det igen med att äta på restaurang. Italia, och det var smaskens med lax och pasta. Och så tittade vi på lite komik. Jag älskar komik. Det finns nog inget roligare än att ha roligt, faktiskt. Jaja, upp i ottan idag iaf för att vi (minus Fatet) skulle prova på bussresa till Bordershop! Trots pissregn och mörker var humöret på topp. Vi fick rymliga platser och grannar som vi kunde skratta åt. Och ja, vi var de enda som var under femtio bast. Vi är väldigt nöjda med våra inköp och can't wait att prova alla nya smaker som är uppradade i köket! Nejmen, lite glass på detta och sen sängen.
Det blev förbannat trångt i bilen, så P fick ligga ovanpå alla flak och jag fick privilegiet att ligga mellan framsätena och ha handpromsen uppkörd i ryggen. Tack Benne för att du saktade ner vud vägbulorna.

Lucas

I söndags var det ju dags för ännu ett kalas, denna gång för Lucas som, liksom Sebastian, också firade 6 år! Lillkillen fyller år idag, så grattis grattis! Kan fortfarande inte fatta att pågarna har börjat skolan. Det var ett gemytligt eftermiddagskalas med god mat, chokladbollar och wii-spel. Vi kom ju tydligt fram till att jag är löjligt dålig på att rocka rock-ring, Sandra äger på backhoppning och Sara piskade alla i rockringen.

bästa höst

Alltså underbara höstväder! Jag gillar temperaturen och solen lyse verkligen med sin närvaro! Så skönt är det. Och alldeles ypperligt för mys med min söta pålle. Så igår hade vi en heldag med bara pyssel och en massa gos. När jag gick ut till stallet i de vita ridbyxorna så bara kom saknaden av tävlingslivet som en käftsmäll. Fan vad jag saknar det. Jag bara tänkte vafan håller jag på med, det är ju träning och tävling som jag verkligen älskar. Men sen så är livet utan hästarna också skitkul. Och det är så mamma säger, allt har sin tid och man kan inte äta kakan och samtidigt ha den kvar. Kaka! Jag tog i all fall Sparrow på en liten hopprunda på terrängbanan. Hon verkar sakna det lika mycket som jag.

ett år äldre

I fredags for jag hem till nordligare breddgrader för att fira en massa födelsedagar. Sandra fyllde 32 i måndags, Jonathan fyllde 2 i fredags och Sebastian fyllde hela 6 år igår! Den familjen har verkligen lyckats samla ihop födelsedagarna bra! Det var kul att få busa med busisarna igen. Jag saknar dem.

guldkorn i vardagen

Igår kväll åt vi gott och mös på Italia. Och proppade i oss godis och tittade på Inglorious Basterds till det var way passed bed time. Föreläsningen imorse var en pärs då jag fyra nätter i rad endast sovit 5 timmar. Jag brukar behöva minst 8. Men snart ska det bakas äppelpaj och tittas på Monster. Jag gillar det och kan offra ännu lite mer sömn. Yippie-kay-yay maddafacka.

101010

maxat chill idag. har kollat på VM-hoppningarna. vilken skräll! och stackars Pessoa. och den där Hickstead, vilken häst! jag längtar till jag skaffar mig mitt hoppstall och stuteri, hah! den här helgen hade jag tänkt att jag hängivet skulle ägna till läsande, men ack vad fel tänkt. efter alla bravader igår var jag sjukt irriterad och trött. Mastah P kom hit och försökte pigga upp mig med en godispåse och allmänt soffmys. men jag var inte mottaglig utan somnade lite halvt i soffan nären  dokumentär om nanopartiklar var det skojigaste TV kunde leverera en lördagskväll. mitt i allt konstaterade jag att vi nog aldrig spenderat en lördag så här. så vi testade om vi var sugna på annat, vi tog varsin cider och satte på en partylåt. och javisst, vi var ju sugna! så då var det att dra av sig raggsockarna och mjukisbyxorna! St. Michael levererades hit och toppstämningen var ett faktum. det spelades TP, kort och shottades. sen drog vi till Mynta och hade riktigt riktigt roligt! inredningen fick till och med sig en liten smäll när vi studsade runt på dansgolvet. jag älskar att vara ute med Pernilla och let loose! vi har fantamej aldrig tråkigt!

äckel

Inte ens de västa svordomarna jag kan komma på gör mina känslor rättvisa. äckel är det värsta jag kan komma på. förbannade jävla tattare som snott min väska! vafan ska det vara bra för?! fattar dem inte att man spärrar kort och mobil så att de blir värdelösa? de vet inte vart mina nycklar leder. ja varsågod ta du min ruttna ipod, den får du nog mycket glädje av. men ååhh! låt bli andras grejer era misslyckanden till människor. inte mitt fel att din mamma hatar dig. du eller ni som snott mina grejer är slöseri med liv.

spamalot

Familjen Nilsson med tillbehör begav sig på äventyr igår kväll. Först chillade vi och åt god kyckling hemma hos kusin Jens. Sen var det då dags var musikal. Generellt sett så är jag inte så mycket för musikaler, men denna var ju kul så det gick ju verkligen an! Johan Glans är så jäkla rolig, även när det inte är meningen. Hans kroppsspråk och minspel är helt oslagbart! Men annars måste jag nog medge att det inte hade skadat om jag gluttat på Monty Python-filmerna prior to the show, för de andra verkade skratta hårdare än vad jag gjorde. Aja, helt klart bra iaf, de två och en halvtimmarna bara flög förbi. Men där tog inte showen slut! Som vanligt med the Nilssons family spexar vi vidare med sång, bus, och P3-komik- och HippHippimitationer. Sen varvade vi ner med Kerrans äppelkaka och musiktävling hemma hos Jens. Ännu en toppenkväll!
Det sägs att detta var en slump.

volbeat

Japp bussresa med säkerthetsbälten och bussmusik var massivt pepp innan konserten.
Innan popmusiken började hängde vi baren och pratade med danskar, släckte törsten, blev helt oskyldigt utskälld av vakter att jag skulle sluta öppna dörrarna, kastade oss oinbjudet- men dock uppskattat- in i photo sessions, och träffade på bortglömda kollegor. Och väl inne på arenan sjöng vi glatt för Benjamin som också hittat dit på sin födelsedag. Sen var det bara att rocka loss för fulla muggar!
Det skadade absolut inte att alla tre som studsade rundor var en fröjd för ögat!
Efterdrinkar och partytricks hela natten! En riktig helkväll!

simply the best

JAG VANN JAG VANN JAG VANN JAG VANN!! är på världens bästa humör, för denna dagen är helt simply the best! JAG VANN! mohaha. och så är det fredag. och så träffade jag på Karl-Henrik. och så skrattar jag åt gårdagen mest hela tiden. och så ska jag få min nya cykel idag! och så ska vi iväg på tillställning i Malmö ikväll! och så bara ääälskar jag bra musik. men framförallt: jag vann!

ambivalent

vad ska jag skriva om till kandidaten? vad vill jag bli när jag blir stor? köpa prenumeration på FEI och glo på VM dagarna i ända eller inte? klippa lugg eller inte? hem i helgen eller inte? resa eller inte? gå och diska eller inte! jag är verkligen sämst på att ta beslut. undrar när det hände för jag var väldigt bra på det förut. gah jag orkar inte veta allt just nu.

soran ismail

Igårkväll gick jag och Linnéa på stå upp på VGs! Soran Ismail (den skäggiga kurden från Parlamentet) hade hittat hit alltså. Efter några glas vin och något försenade trippar vi bort. När vi kommer dit har folk redan organiserat sig som publik och sitter och lyssnar intensivt på Soran som redan har börjat skämta. Happ, där vinglar vi in med klackaskorna och sätter oss längst bak i en soffa. För att se lite bättre hoppar jag upp och sätter mig på ryggstödet. Det skulle Linnéa också göra. Hon tar i allt vad hon orkar och hamnar med rumpan bakom ryggstödet och dimper med ganska bra fart rätt ner på golvet med benen uppe i vädret så ena skon flyger av och åker in i väggen. Aeee, det var så roligt att jag trodde jag skulle dööö! Så jäkla bra entré! Jag önskar, och åter önskar, att det var någon mer som hade sett det från min vinkel så jag hade kunnat ha nån att dela denna underbara syn med. Jag önskar innerligt att jag hade filmat det så jag hade kunnat se det om och om igen. Men åter till Sorans show; den var sådär. Inte jättekul faktiskt. Han pratade (naturligtvis) mycket om SD och mellanöstern, vilket hade kunnat vara skitkul men hans underton var lite för allvarlig för en lördagskväll. Efteråt stack vi iaf till en korridorsfest på Sparta, det var kul. Mycket utbytesstudenter, I like. Sen tänkte vi att vi skulle dissa nation för en gångs skull och gå till en klubb för allmänheten, men där var inte en kotte så vi hängde på BK istället. Gott!

kurrikurr

idag har varit a-game. uuunderbart väder! tycker den svala temperaturen och sköna solen är världens bästa combo. på med haldsuken och mössan på morgonen när man traskar till skolan. bara kurra in sig i garnet. sen så kom Pernilla hit med sitt flyttlass och lade beslag på mitt hem. efter en liten shoppingtur och mat på Cafe D'Italia gick jag hem och drog på mjukisdressen och kurade ner mig i soffan med täcke och godispåse! så fruktansvärt nöjd efter en nap på sisådär två timmar. i helgen skulle jag egentligen kolla när Tuss och hennes nya ägare skulle tävla för första gången, men får hoppa det eftersom det krockar med andra planer. typiskt. jag saknar min Thuuuss. iaf att hoppa höga hinder med henne. det var alltid en upplevelse. det är här är från vår sista dag som ett Team, som Oss. sorglig dag.
Busiga Poppiplopp har skadat tassen, så istället för en ridtur blev det en massa tröstmatande med äpplen. Gott!


RSS 2.0