Ütmaning!

Linnéa har gett mig ännu en utmaning! Då ska vi se vart den tar oss.

1. Svara på frågorna på din blogg, ta bort en av frågorna du inte gillar och ersätt den med en egen.
2. Utmana åtta andra!

Vilken låt tycker du verkligen inte om? Vilken låt som helst med BWO.
Vad har du på dig just nu? Mjukisbyxor, min coola t-shirt med ett tryck som kan tolkas på två vis, och my swedish poncho.
Tar du ofta tupplurar? Åh nej! Snacka om att rubba min dagsrytm.
Vem kramade du senast? Hm jag vet inte.. Herregud, det är ju sorgligt.
Om du skulle vara ett träd, vilket träd skulle du vara? Jag skulle nog vara ek faktiskt.
Vad åt du till middag? Min vegetariska currygryta med ris.
Vad köpte du senast? Köpte faktiskt en ny väska idag!
Vad lyssnar du på just nu? Coldplay - Strawberry Swing. Men vill lyssna på Honeythieves - Reminder, nån som har den?
Vilket väder gillar du mest? När det är högtryck på sommaren. Den svenska sommaren.
Vart skulle du helst vilja resa? Central- och sydamerika. Jamaica!
Säg något till personen som utmanade dig: Jag saknar dig, Linnéa!
Favorit-resmål? Har alltid ett sug efter Irland.
Nämn några saker du inte kan leva utan: Mig själv!
Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu? Resultatet från affärsredovisningstentan.
Om du skulle förvandlas till en kändis av de andra könet, vem skulle du vilja bli? Jag skulle inte vilja vara kändis.. Men för att välja nån så tar jag Gud.
Vad är ditt favorit-te? Öh? Te? Smakar ju som mögligt vatten.
Vad skulle du vilja bli av med just nu: Min ångest inför tentan imorgon.
Vilken var din första skiva? Alltså vem kommer ihåg sånt här? Den äldsta skiva jag kan minnas är iaf Absolute Music 16.
Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med? Jag måste säga right back at ya Linnéa. Vi skulle ha så roligt i den där hissen! Fast det var ganska kul att åka hiss med Lotten i London. Just kidding!!! :)


Jag utmanar alla som läser min blogg att ta sig tid med denna frågestund. Tjohej!


Vad hände?

Vart tog våren vägen? Helt galet fint väder i lördags, och så tittar man ut igenom fönstret och se facking snö. Vad är det för sätt?! Och jag som var inne i ett väldigt bra plugg-roll. Den fick ett abrupt stopp har jag ju märkt. Nog tack vare tentan i lördags. Tenta på onsdag, och igår läste jag lagtext i pauserna till Run's House. Och idag har jag nog slängt in handduken totalt. Men imorgon blir det nya tag! Och jag tror jag måste ta och gråta en skvätt snart, jag tycker jag är på väg till tårar så snart nåt är i lite motvind. Bättre att få ut sig tårarna på en gång, så kommer dom inte fram igen inom det närmsta halvåret iaf.
Och jääääklar vad jag ser fram emot lördag! Ska bli sinnes tror jag! :) Utgång i mitt käraste Kristiantad! Nu blev jag på lite bättre humör.

Pussssss


Förkrossad

Jag vill krypa under täcket och gråta mig till sömns och inte vakna tills jag glömt bort allt. Av två anledningar egentligen.
Jag är så jääävla besviken och arg på mig själv! Jag har pluggat som en oxe och jag kan verkligen affärsredovisningen, och så går jag på tentan och jag facking slarvfel!! FAN! Jag kan ju detta! Varför ska jag hålla på och tramsa?! Detta är ju min kurs, jag ska glänsa och nu vill jag bara gråta och skämmas för mina misstag. Visst, G kommer jag få, men jag vill ha mer än så!
Sen så blir jag arg på mig själv för att jag inte kan vara nöjd med ett G, det viktigaste är ju torts allt att jag klarar kursen. Och jag vet ju att jag kan, det är väl det som räknas? Fastän att jag inte vill erkänna det, så antar jag att det handlar  om osäkerhet. För jag vill att andra också ska veta att jag kan! Även om andra får bättre än mig, så vet jag att jag egentligen kan lika mkt som dom, om inte mer. Klart jag blir avis, men jag vill också kunna bevisa att jag också vet. Det räcker inte med att jag vet det. Men från att ha varit helt gråtfärdig så känns det liiiite bättre iaf. Det är inte helt kaos i huvudet, jag börjar kunna acceptera faktum.
Den andra anledningen är att jag har fått höra den hemskaste fakta jag någosin fått ta del av. Jag kan inte berätta vad det är, så illa är det. Och mitt huvud bara snurrar. Vad ska jag göra, hur ska jag förhålla mig? Dels för att jag känner så mkt lidande med denna person, dels för att jag inte vet hur jag ska hantera verkligheten. Jag vill så gärna tro att alla är snälla och ärliga. Jag vill, jag vill, jag vill. Och jag vet om att jag är godtrogen, och att alla inte är helgon. Därför påminner jag mig själv hela tiden om att inte lita på allt och alla, vilket gör att jag inte vågar lita på nån. Inte på en enda. Det är inte bra, men det är svårt att hitta ett mellanting. Jag kan bara det ena eller det andra, Och att faktiskt våga ta steget att lita på någon kan bli fruktansvärt smärtsamt. Därför är det bäst (?) att låta bli.

Jaja, alla har sina issues, och dessa är mina.

Snorvel

Jag har blivit förküüüld! Jag tror att jag har pluggat mig sjuk. Jag överdriver inte när jag säger att jag har pluggat mer de senaste två veckorna än vad jag gjort sammanlagt under hela min skoltid. Men snart ska det bli en liten paus hoppas jag på. Tenta i affärsredovisning på lördag, och i konstitutionell rätt på onsdag. Dessutom har vi lämnat in två arbeten idag, så det är ju en liten tyngd lifted off my shoulders. Nae, men efter tentorna ska jag bli frisk, jag ska sova, och jag ska titta på tv, plus att jag ska ut och ha kul och umågs med mina söta vänner! Det ska bli fint. Men sen börjar en hel kurs på engelska. Juridisk engelska!!!! Aja, den tiden den sorgen. :)

Atjo!

Sommarn

Här ligger jag och drömmer mig bort till sommaren. Tänka sig att jag har sommalov! Det känns så nostalgiskt. Och om endast två månader kan jag åberopa denna frihet. Då ska jag värma mina fötter i värmen. Kisa åt solen och svettas som en gris. Jag börjar nästan bli utmattad av att längta efter värmen, känns som jag gjort det i evigheter nu.
Jag vill resa till en vacker ö nånstans och känna på mysfaktorn. Och det ska jag bannemej göra också! I sommar ska vi till Ven! Nu eller aldrig, eller hur? Kommer nog bli hur muntert som helst.
Varsågod och njut av detta exotiska paradis:

Här ska vi cykla.


Va fasen nu får jag inte tillbaka texten till kanten.
Iaf, vad jag vill få sagt här i slutklämmen är att jag suktar efter lite ny musik.
Alla smaker och stilar välkomnas med öppet hjärta.

God natt och god morgon till överavskrivningar och bokslutsdispositioner!

peace off







Älmhult

Idag bar det av för tävling i Älmhult. En halvtimme försenad som jag var, var det till att trycka plattan i mattan och stressa iväg för att hinna hoppa första klassen. Under dagen deltog jag i två 110-hoppningar, och blev placerad i båda. I första blev jag 7:a av 30-ish, och i andra blev jag 12:a av 70-ish. Inte superbra, men absolut bra nog! Min Sparrow är en klippa. 3 placeringar av 4 möjliga sen min nystart. Det var dessutom första gången som jag hoppade med Hackamore (bettlöst bett, hur nu det går ihop), så jag tog det lite lugnt för att känna mig fram. Annars har jag bara sovit idag.
PS. Helt sjukt nice väder nuförtiden! DS.

Den ena ritten för dagen kan du se här!

En liten kommetar om melodifestivalen igår kväll. Vilken skräll! Jag var bussäker att det skulle stå mellan Månsan, Alcazar och EMD. Jag hejade på Alcazar. Månsan är störig med sitt motto "2 meter brett mellan benen är sexigt". Och EMD är inte min grej. Hur i hela friden kunde Sarah Dawn Tuttar få så mkt poäng? Helt värdelöst tråkig låt. Och den där hissen var ju bara för fattig. Jag är dock inte helt förfärad att La Voix vann. Linnéa sa till mig direkt när hon kom innanför dörren "du kommer hata opera-låten", men det var helt OK faktiskt. Tråkigt bara att jag inte kan sjunga med i låten. Go Malena! iaf. Och jag vill verkligen veta vilken målgrupp som röstade på henne.


Sommarkneget kirrat!

Då var det klart att det blir slaveri för Hemglass sommaren 09 också.
Förut var jag lite neggo för jag ville helst jubba på bank eller nåt, men nu är jag taggad!
Nu när jag tänker på det så tycker jag att det ska bli skitkul. Pumpa fett med musik när man
är på väg ner till vackra Österlen. Goda glassar och ljuva sommarnätter när man sitter och
äter McDonken på gräsplätten utanför kontoret efter hårt arbete vid midnatt.
Lön med ob och provision tackar man inte nej till heller!

Neggo är dock att jag inte kommer ha tid till nåt annat eftersom jag kommer jobba
10-12 timmar varje dag. Fast i år ska jag fantemej till stranden en gång och grilla en gång!



 


Ebba

Nu vill jag hylla min trogna följeslagare Ebba. Hon är så kär. Hon finns alltid vid min sida. Ebba välkomnar mig med glädje varje gång jag kommer hem. Hon ska alltid ligga i mitt knä när vi tittar på TV. Och när jag pluggar vill hon helst ligga på datorn eller böckerna som jag har i knäet. När vi sitter vid matbordet och äter ska hon ligga på mina fötter. När jag ska sova hoppar hon upp och lägger sig bredvid mig. Gärna så tätt att efter ett tag så ligger jag intryckt mot väggen. Ebba är sötast i världen!!

Här ligger hon och håller mig sällskap när jag pluggar affärsredovisning.

utmaning!

wohoo jag har fått en utmaning av Linnéa! (kan ej länka) linneahansson.blogg.se dock.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det? "819         Förordning (2000:63) om tröskelvärden vid offentlig upphandling" Låter ju spännande! hmm.
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? En röd soffkudde.
3. Vad såg du senast på TV? Det var ju Beck - Den svaga länken. Jag tycker nog att den var sådär, jag listade ju ut att det var föräldrarna redan i början när dom betedde sig skumt och tönten krafsade i löven.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? Kvart över 23.
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? In Private med Sahara Hotnights. Den är bra.
6. När du senast var ute, vad gjorde du då? Om man inte räknar att gå till och från bilen, så red jag ut i skogen på min söta pålle.
7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen? Tittade på som i TV? Beck. Eller hittade på? Borstade tänderna.
9. Drömde du något inatt? Ja, the matter of fact is att jag drömde om Hemglass. Kommer inte riktigt ihåg vad drömmen gick ut på, men Hemglass minns jag!
10. När skrattade du senast? Jadu allt är relativt. Jag fnittrar flera gånger om dagen åt allt som är ltie komiskt. Men sist jag skrattade ordentligt var igårkväll hos Pernilla när vi visade upp våra heta musikvideor på projektorn för hela förfesten.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Två ramar med tre foton i varje, den ena med mina syskonbarn, den andra med foton från studenten. En Muse-affisch och en av The Killers. En väggklocka. Och tre stora inramade foton av när jag hoppar på tävling med Poseidon, Abigail och Sparrow. Plus en spegel!
12. Har du sett något konstigt på sista tiden? Njaej inte så här på rak arm.
13. Vad tycker du om den här utmaningen? Det är kul med vilken utmaning som helst!
14. Vilken var den senaste filmen du såg? Det senaste jag kan minnas är Grey Matters, men det är ju ca 2 månader sen! Men det stämmer nog tyvärr. Jag gillade den, jag skulle faktiskt kunna rekommendera den som tidsfördriv.
15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då? Den var lätt. Jag skulle köpa mitt Emmeholm och aldrig släppa taget! Och självklart resor och en stor garderob.
16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Hmm jag är inte så hemlig. Men det är nog lite otippat att jag är grymt mörkrädd!
17. Tycker du om att dansa? Ja! Och helst till 90-tals musik.
18. George Bush? Fiasko.
19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Flicka tycker jag är jättesvårt. Men jag gillar Linnéa och Lovisa hihi. Jag har så många namn jag gillar på herrsidan, som Jesper och Adrian. Eller Delisius. Men i slutändan blir det nog helt klart Duga och Målsman.
21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Absolut! I Melbourne helst. Men jag skulle ju vilja ha med nära och kära förstås!
22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Följ med mig så ska du får träffa dina släkt och vänner som redan flugit hit.
23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor? http://linaochcillaontour.blogg.se/ Linnéas, och denna blogg är de enda jag läser!

Då var det dags igen

för ett litet utdrag of my life. Den senaste veckan har varit sjukt hektisk. Jag har inte hunnit läsa morgontidningen en enda dag! Är det inte det ena så är det det andra! Träning, föreläsning, ALBA, PM, seminarium ink förberedelse, sova, fest, och bankett, plus självständigt plugg. Men oj vad jag gillar att vara sysselsatt. Vet inte riktigt varför, men det är väl en vana skulle jag tro. Har alltid haft många bollar i luften, speciellt då med skola och hästar i plural. Ändå känner jag att jag inte hinner med allt jag vill göra. Jag satt idag i soffan och tänkte lite. Jag är rädd för döden. Och även om jag inte skulle dö förrän jag är 80 så känner jag att det är för lite tid! Jag vill inte sluta leva, det är min favoritsyssla! 
Men ok, då tänkte jag avslöja veckans "tummen-upp": utgången i lördags och shoppingen i söndags var helt sjukt nice. Jag och Elin hade så himla kul! Haha så mkt att skratta åt. Dels åt att Elin fimpade i min väska. Och just nu är jag inne i ett otroligt shopping-sug. Jag önskar ibland att jag jobbade så jag kunde tjäna pengar och shoppa precis vad jag ville. Men ja jäklar vad jag ska shoppa efter dom här 5 åren!
  väldigt läskig bild om jag får säga det själv.

Veckans "tumme-ner" är helt klart min facking fortkörningsböter! 2000 spänn rätt åt fanders! Har aldrig nånsin fåt ngn bot, men sen jag flyttat till Jkpg har jag fått fyra, och tillsammans 2900 kr som jag hade kunnat spendera på skor eller nåt annat kul. FAN. Här kryllar av poliser överallt.


Men nu tycker jag att det ska bli skönt att komma hem till helgen. Då ska jag pussa på Sparrow, Lucas, Sebastian, Olivia och Jonathan. Mina absoluta favoriter. Det blir också helt sjukt mkt plugg. Jag ska försöka lämna min trogna dator kvar i Jkpg så jag slipper frestas att lyssna på musik hela tiden. Ska nog försöka hinna med att dra ut på stan och svira lite:) Ska bli skönt att få komma hem och kunna sluddra på otydlig skånska och ändå bli förstådd! :)

Självklart måste jag ju nämna banketten också! Den var trevlig; god mat, trevligt sällskap, liveband med irländsk folkmusik, och finklätt folk! Jag är dock väldigt besviken på mig själv för att jag inte fick några fina bilder. Inte en enda på min fina outfit. Jag som för första gången hade fina högklackat på mig!
   

Tack och hej


RSS 2.0