inflik

waddap! snart är jag färdig med nummer fyra också. skulle egentligen kunna bli färdig ikväll, men efter råplugg en hel vecka i streck är hjärnan helt jäkla kaputt. satt typ i tjugo minuter och försökte leverera en bra mening. så jag lämnar det till morgondagen. MEN ROLIGA NYHETER: jag fick VG på både arbete 1 och tenta 3, så det blev alltsåledes VG i slutbetyg! fackin aced it. vem hade kunnat ana?

3 av 4

har ju gjort världens tabbe. när jag lämnat in arbetet igår tänkte jag att var fri att fixa lite ärenden och trimma min snela hest, men när jag ska ta hörlurarna som ligger på min öppna kalender ser jag i all hast att TENTAN REDAN HAR BÖRJAT! japp. hejdå tentaplugg liksom. och den andra tentan var inte på söndag, nej den var idag. hejdå tentaplugg på den också. så nu är den ena skriven och den andra varar i några dagar så jag har iaf chans att skriva någorlunda utförliga svar på den iaf. men oj OJ vad den jag just skrev gick dåligt. jag skakade av stress och nerver genom hela skiten. ska jag nu för första gången i mitt liv kugga en tenta? nu innan sommarlovet? nu innan kandidatexamen? nu?! hoppas för livet att jag får G. piss bara att min sämsta fråga var den man kunde få minus på.. JAJA nu ska jag bara ta och finisha den sista tentan också! men först ska jag till stallet och rensa skallen. det kan behövas.

2 av 4

då var det andra arbetet också inlämnat. jag verkar vara förbannat bra på time management ibland alltså. lyckas oftast bli färdig på minuten. bra skit. har bara en grymt hektisk helg framför mig, men en attans fin efterföljande vecka. tänka sig att det är sommarlov om en vecka. en vecka!
i don't care if it's tenta cause the party's in my head

1 av 4

sådärja, då har jag lämnat in arbetet om marknadsmissbrukslagen. ett arbete och två tentor kvar innan kandidatexamen är kirrad! arbete på fre, tenta på lör, tenta på sön. det är bara till att be till gudarna att det går vägen, för jag kan inte säga att jag är väl förberedd. var så jäkla bra på det där ett tag att jag faktiskt kunde ta en paus i pluggandet. men den pausen varade lite för länge.. aja, jag kan inte vänta tills allt är inlämnat. snacka om värsta bästa känslan alltså! SOMMARLOV plus EXAMEN! kan inte fatta det. så det är väl bara att lägga på ett krut nurå. ciao

hufvudstaden

jaa i fredags gasade jag med pappi och syster till Stockholm. var såå exalterad att jag äntligen skulle få träffa min Poppe igen att jag inte kunde sova. jaja jag bölade ju när jag fick gosa med honom. och jag kunde inte sluta le när jag red honom, det var så härligt! han var så fin. hoppade några skutt och galopperade en sväng i skogen. han må vara 16 år, men han är fortfarande 5 i huvudet. hjärta hjärta hjärtat.
andra high lights var 1. Fem Små Hus i Gamla stan. sjukt mysig restaurang i medieval style och det godaste köttet jag någonsin ätit. jag ville aldrig bli mätt! så det stället är verkligen att rekommendera om man är i trakterna. 2. hotellfrukosten på Radisson! varför måste man bli mätt? 3. ångbåten till Vaxholm. så fin båt och en fin tur i Sthlms vatten. 4. Gröna Lund. åkte de två värsta karusellerna (Tilt och Insane). Tilt är som Fritt Fall. 100 meter upp i luften skulle man och sen lutar dom fram stolarna innan de släpper. jag är glad att maskinen inte laggade när vi åkte. Insane var däremot bara skitrolig. 5. heliumballonger. på Grönan köpte vi ballonger att leka med. shit vad roligt det var! 6. Drottningholm. sjukt fint. och pampigt. 7. fint umgänge utöver de vanliga.
.
om mindre än tre veckor åker jag upp igen. aj cännått väjt.

galajj

i helgen var det naturligtvis en massa kalas! i torsdags for jag och frugan upp till Norra Fäladen och festade till det i en korridor. det var kul, och det hade varit ännu kuligare om inte väärldens drygaste kille befunnit sig på plats. tror aldrig jag velat slå någon så mycket efter så kort tid. tur man har någon form av själbehärskning. aja, sen under nattens gång fyllde jag ju år! hela 23 bast. 00.40 sprang Pnilla ut och hämtade mycket finfina presenter ti mi. jag blev så klad!
under min självaste födelsedag ägnade jag mest tid i stallet faktiskt, och "pluggandes" i soffan. men sen på kvällen så gick alla tjejerna från stallet ut och åt på Stortorget. så satans gemytligt och så satans god kycklingburgare! sen fortsatte vi till Myntha där vi testade en massa drinkar och gungade till gungmusik. ae, det var en riktig helkväll som avslutades med champagne-helrör.
sen var det bara att stiga upp med tuppen så jag hann pyssla om min soeta hest innan det bar iväg till Österlen för kalas för mig och min kära morfar som också fyllde år. galet fina vyer, oslagbar lax, och smarrig tårta(!). passade på att ratta lite tralla också. kvällen nalkades och då var det dags för lite födelsedagsfist. hade över ett fint gäng till min lilla hydda där vi spelade ring of fire och skrattade en massa. måste säga att jag hade förbannat roligt! sen traskade majoriteten av oss till ÖGs för att braka loss ordentligt. ÖGs är bra skit.
vid halv tre avlägsnade jag mig, för det skulle ju tävlas tidigt på möra, klockan 7 skulle jag vara i stallet, klockan 8 skulle vi vara på tävlingen. jag råkade dra över några minuter, men allt gick bra och tävlingen kunde inte gått bättre för varken mig eller min kåmpis Maja. hon gjorde typ sin bästa runda ever och var felfri med ett ynka tidsfel, och jag blev som sagt 3:a i 110 och vann 115. när jag kom hem från stallet var jag tröttare än tröttast. tre utekvällar på raken. + kalas. + tävling. shit, det märks att man inte är 22 längre! ;P
.
EN SÅ BRA HELG! trots att ingen kom ihåg att gratta mig på min namnsdag. haha!

tävling nr. 3

min bejb är så bra! första utetävlingen, ingen träning sen i mars, och hon bara levererar. värsta bästa ritterna!
tredjeplats i 110 och seger i 115 :)

god morgon?

inte nog med att jag bor i en lägenhet som är ungefär lika ljudisolerad som ett tält. jag kan ju liksom höra hur grannens telefon vibrerar ibland. och fyra minuter över åtta bestämde de sig för att börja borra i väggarna. jag vill bara gråta. har ju sovit lika bra som en ettrig chihuahua på amfetamin inatt. buhuhu.
.
igår var jag och kollade lite på tävlingarna igen. jag blir så förebannat sugen själv! jag skulle verkligen önska fler timmar på dygnet. och lite fler slantar i fickan. precis samma önskningar som alla andra dårå! jaja. sen tog jag en liten svängom till Skegrie i Trelleborg och checkade läget lite. ser lovande ut. även lite häng på ballen i ett försök att fixa till den fruktansvärda bonnabrännan jag fått efter min funkisdagi lördags. förgäves. sen hade Pappi vägarna förbi och vi begav oss till Italia för att äta en bit. så gott! vitlöksbröd med rostad röd paprika och mozzarella. pancettalindad och örtfylld majskyckling med sås på ostronskivling och soltorkade tomater med grönsaks- och parmesanrisotto. mm mmm mm mmmm!

nostalgia

igår var jag med tjajorna på nostalgi på helsingcrona. jag hade helt sinnessjukt roligt! ypperlig förferre hemma hos Kaja som verkligen peppade och laddade inför kvällens uppgift. jadå, vi ägde 90-talsdansgolvet ännu en (sista?) gång! och denna var det en bra DJ som levererade leverans efter leverans. jag blir helt nojig nu, var detta sista gången jag var på nation? sista gången jag var på mitt älskade nostalgi på helsingcrona? va? vaa? tiden går för fort! jag har ju typ hunnit med 10% av allt jag sagt att jag ska göra här. myyh mitt sentimentala hjärta bankar.

kan.. inte.. sitta.. STIIILL!!
.
idag har det väl också varit någon form av nostalgi, har varit funkis på tävlingarna i Stävie idag. där red jag en av mina bästa ritter ever, min andra felfria 140 med Ploppen. ahh those were the days. för övrigt var det nog min tråkigaste funkisdag. alla de jag "jobbade" med på banan måste varit under 15. jefla flams och trams och no action. tog ju för fan två och en halv eller tre timmar att bygga om banan till imorgon! helfvete.
Elin flyyyger! Inte dåliga bakben på den hästen heller.
.
kan inte fatta att jag fortfarande är vaken efter att ha sovit max 5 timmar. känns ju så mycket som söndag idag. Linnéa spatserade hit och vi grillade litta. jag kirrade värsta bästa glöden! sällskapet bredvid frågade till och med om de fick ta över min glöd, för den var ju bara så bra! haha (måste ju vara nöjd eftersom egentligen inte vet hur man gör).
.
nejmen jag skulle kunna!

vinden har vänt

finns karma? eller vad det nu är? all det förebannade oflyt jag hade under årets två första månader var bannemej värt det flyt jag har nu! sommarjobb på juristavdelningen på SEB i Stockholm + blivit antagen till båda unviersitet i London som levererat svar hittills. snacka om storvinster! kommer def bli det bästa året of my life! kan inte hålla mina hästar. :D
.
men sen har jag fått ett litet bakslag också. har varit så inställd på att vara färdig om ett år och sen börja jobba dirre när jag kommer hem från London, men njae så ser det inte ut att bli. hörde rykten och talade sedan med en säker källa som bekräftade att om man inte får en jur.kand, som jag inte får med min utbildning, kommer man gå runt och vara assistent resten av sitt liv medan en annan advokat ansvarar för ditt arbete. WTF?! alla som känner mig vet att jag inte någonsin skulle palla gå runt och assistera någon halva dygnet varje dag i 40 år. NEJ NEJ N.E.J! det är som morfar fortfarande säger; jag kommer bli general när jag blir stor. hmpf. plugga i alla dessa år och spilla blod svett och tårar på att gå runt och vara assistent? över min döda kropp. nej, det blir väl till att försöka skaffa en förbannad jur.kand när jag kommer hem från London. jefla system här i Sverige alltså; inget annat land har så att man måste ha just en jur.kand, det räcker att man är jurist. det är väl kurserna man läst som borde betyda nåt eller? jag kommer ju ha läst samma saker för i helvete! jag kommer alltså ha en specialiserad grundutbildning plus en specialiserad master, men sen ska jag tillbaka och läsa allmänna kurser som jag inte ens kommer ha användning av? kan ju knappast specialisera mig mer efter mastern.
men det som upprör mig mest är att INGEN sagt detta under de tre år jag studerat. jag visste att jag inte kunde bli advokat, men det bekom mig inte, men att nån advokat hela tiden har ansvar för mitt arbete är det INGEN som ventilerat. varken i jkpg eller lund. mina kollegor i jkpg är också tagna på sängen, och där är det nu flera stycken som försöker byta över till jur.kand. INFORMATZIONE TACK!
.
men nu är det så mycket kul som händer innan dess så efter mitt möte med studievägledaren imorgon så är det en annan tids sorg. inte för att studievägledaren kommer veta ett skvatt eller upplysa mig på något sätt, hon kan vara den mest värdelösa studievägledaren ever. aja! léngtar till nésta hélg. och helgen efter det. och till SOMMARLOVET!
.
peace out

valle-ball

japp, valle var ball igår också! kvallevalle var lungt för min del. eller ja, i den bemärkelsen att jag inte festade. men annars var det donandes non-stop. ställa klockan för att plugga och lämna in arbete, hovslagare, rida, handla, städa och till sista chillaxa lite i parken på kvällen med kubb och sparka boll. alldeles lagom.
dopparedagen, såg väl ut som de flesta andras. började med groggefrulle hemma hos mi på gräsmattan med kära vänner. supergodt. sen promenixade vi bort till parken och hängde i några timmar. åkte lite karuseller, sjöng lite, spelade lite drickspel och konverserade med människor från både när och fjärran. så gemytligt väder också! sen traskade vi tillbaka hem till mi och kékade lite pirre. jag fick MED lök och sås på min, jag ska ju ha UTAN! där höll resten av dagen på att gå i tusen bitar. men efter lite slummer så var det bortglömt och humöret var maxat för ytterligare snaps och drickspel. därefter körde vi en lite avvikare, vi dissade parantesen till förmån för Hallands. det var ju såå saaatans kul förra året! det var roligt i år också, fast lite mindre folk tyvärr. men å andra sidan tror jag inte det hade gått att toppa förra årets fest där, det var sinnes. alltsomallt: skitbra valle igen!

RSS 2.0