hjälplös

vill hem och krama min andra-familj. find strenght in pain.

hemmakär

jag har börjat längta hem på sistone. vet inte riktigt varför, jag trivs ju verkligen så bra här. fast ja, jag trivs sjukt bra på jobbet. och hos Pauline, men just nu är hon på Gotland så jag sitter själv i soffan. men ska jag vara helt ärlig mot mig själv så har jag väl inte så mycket till övers för storstaden. Stockholm är en väldigt fin stad, det kan jag inte förneka. men jag saknar friheten. jag saknar att kunna springa ut barfota i pyjamas och känna gräset mellan tårna. jag saknar att slippa ta hänsyn till grannar och slippa oroa sig över om man låst dörren. jag saknar tystnaden. jag saknar att kunna ta bilen och åka vart jag vill när jag vill. jag saknar mina voffar och min häst. jag saknar mina älskade syskonbarn. jag saknar stranden och havet. jag saknar sommarkänslan, för mig har sommaren fortfarande inte börjat och den är snart slut! galet. jag vill ha sommarsköj med mina vänner. det vill jag verkligen. men så är jag ju en hemmakär person också. trots att jag är sjukt rastlös och vill ut och uppleva vida världen. ända sedan jag flyttat hemifrån har jag ju levt i min resväska för att jag åker hem och iväg överallt hela tiden. men jag gillar det, så jag klagar inte. jag mer konstaterar.

hey ho

denna veckan har varit bra. inte den bästa, men bra. det har inte hänt så mycket faktiskt. jag och Pauline har bott ute på Ekerö hela veckan, vilket är sjukt gött. dock hinner jag aldrig hem innan solen är på väg ner bakom de höga träden, så nån sol får min hud aldrig känna på. jobbet har varit helt ok, har börjat fixa med valvningen nu. blir lite smått frustrerad dock, eftersom den föregående personen som hade hand om valvningen verkar ha varit helt jäkla inkompetent. jag måste liksom börja om från scratch för att något överhuvudtaget ska stämma. aja! sen har det inte varit så kul heller att de sätter AC:n så satans kallt bara för att det är sol ute, jag sitter och fryser som en gnu om dagarna. så det dåliga vädret är välkommet för min del! det har varit ganska lugnt med festligheterna också. lite AW på Spymlan i onsdags var det. väldigt mysigt och trevligt faktiskt. sen när vi skulle ta och stoppa i oss nåt litet i magen stötte jag på Svennis på stureplan. jag trodde han skulle vara längre, han var typ 10 cm kortare än mig. i torsdags bjöds det på champagne och finchoklad nere på legal för att Simon fått godkännt på sin uppsats, najs! och igår vart det lite poolparty och grillning här i huset, men det var ganska kallt på kvällningen tyvärr. och idag har jag haft sovmorgon! den första på 5 veckor! kunde inte sova längre till 8, men det som räknas är att jag iaf hade möjligheten!

the uppdatering de uge

förra veckan var förhållandevis lugn får jag nog säga. i måndag hade vi besök av Paulines gamla roomies från Uppsala, så då blev det middag och blåbärspaj och tragg way passed bedtime. i tisdags flyttade vi ut till solsida på Ekerö: NICE! lugnet, naturen, space, utsikten, och grillen och poolen förstås. helt sjukt egentligen vad det lilla kan göra; när jag gick till bussen var jag på så mycket bättre humör bara för att det var så fint och stillsamt. helt annan femma att vakna till grå betong och bilar. där bodde jag iaf till torsdag. sen flyttade jag tillbaka till Hässelby för att packa om väskan till Skauneland. efter en sketagod glass med The Ball i Gallerian tog jag tåget him. SJ var ju naturligtvis försenat så det var ett par dryga och obekväma timmar i jubbekläderna. sen under lördagen var jag inne en sväng i K-stad och promenixade, kekade och fikade litta. dock missade jag att köpa heliumballongerna som jag planerat halva dan. därefter var det stort kalas på Nygård för att fira Hans 60-årsdag! kul att träffa kussarna från Schweiz och njuta av god mat i fint väder. sen åkte jag vidare en sväng till Halmstad. söndagen bestod endast av transport, åkte från Halmstad 09.00 var framme i lägenheten i Sthlm 18.00. gjorde endast ett litet pitstop i Hässleholm för att luncha med mammsen och Nisse. busy woman, men tusan vad det är värt det.

vecka nr 3

liksom de andra veckorna här i Sthlm, så har även denna gått fruktansvärt fort. för fort! jobbet har varit kul och hektiskt. i torsdags fick jag faktiskt vara med på closing! det var spännande. och så gjorde jag bort mig för CEO-staben. de var kul. kan inte riktigt förstå hur de vågar överlåta så pass mycket ansvar på lilla mig. imorgon ska jag gå signingrunda. på tisdag ska jag ha ett möte SJÄLV! och det känns konstigt när receptionen ringer mig för attjag har fått post. men fasen vad kul det är!
i veckan har det ju varit snuskigt fint väder, vilket jag inte fått ta del av. endast i den utsträckning vi tar en paus och tar en fikapaus uppe på terassen och blickar ut över Sthlm i solskenet. det är lagom kul att sitta på kontoret när alla andra hänger på stranden. jag är glad för er skull, men skulle kunna vara utan de somriga mmsen på arbetstid. och sen när det väl blev helg så gick solen i moln. såå typsikt!
i tisdags fyllde min sambo år, så jag gick upp i tid för att hinna sjunga och "överraska" henne. just denna dag skulle hon vakna en timme tidigare än vanligt och jag hann inte förbereda mig. myh.. ett alternativt firande om man säger så. sen efter jobbet var det mat och bubbar hos hennes mamma i Barkaby. sinnessjukt varmt! men gott med grillad oxfilé. därefter kom det hit några kompisar och vi satt uppe och snackade och drack persikodrinkar. gott! och i torsdags var det fest hemma hos Mina. ungdomsgården på jobbet pallrade sig iväg och käkade galet god och dyr mat på Storstaden vid Odenplan. halva månadspengen försvann, men kändes inte som att det var läge att föreslå McDonalds liksom.. sen var det häng på Minas balkong i solnedgången. galet fint och trevligt!
i fredags fick jag finbesök av Linnéa! härligt att se hennes nuna igen. och tragga med nån från back in the days. vi bodde på hotell Micro vid Tegnérslunden, vilket var bättre än förväntat. vi gick ut och åt italienskt, traskade runt i solnedgången, åt lite glass, shoppade, myste, traggade med italienare, gick ut en sväng till Kåken, och så har vi besökt Fotografiska som visade väldigt bra utställningar.
jag hade en toppenvecka som avslutades med en toppenhelg. återigen kan jag inte vara annat än nöjd.
riktigt imponerande fotografier!

RSS 2.0