sigh no more

suck vad det är svårt att sova i en 90-säng med två hundar. och inte har jag ryggrad till att putta ner dem. myhhyh

lööv

hm, vet inte vart helgen tagit vägen. har inte gjort nåt, men ändå varit sysselsatt. fick kila nordost för att meka med pärlan. hon behövde få ett rejält ansiktslyft innan hon ska inspekteras imorgon igen. men först måste jag upp KVART I SJU imorgon för att köra henne till kirurgen. kan ta mig tusan inte minnas sist jag gick upp så tidigt.
vad har mer hänt? har mest knytit band med blodsbanden i helgen. freitag spenderades med moshan och nisse i soffan. eller ja, får ju inte glömma Ebba och Agnes. när jag är hemma blir jag och Ebba en och samma existens; Sophebba. hon är min ägare.
ätit middag hos pappsen och kollat på handbollen har jag också gjort. så syyykt spännande, och tusan vad bra gjort! speciellt idag! jag menar med alla de utvisningar de fick och de där gigantiska kroaterna. inte pjåkigt alltså.
här även kört ner till Österlen och hälsat på mina kära morföräldrar. mormor bjöd på lunch, och därefter pyste jag över till Sennerstens och körde Filippa till stallet där hon skulle visa sin sköthäst Madicken. där i hagen stöter jag på den häst som jag 15 år tidigare vann min första rosett med - Windy! jag var sååå nostalgisk!
igår red jag ut Babe för första gången på jättelänge. hon var som en jäkla bomb! trippade och dansade fram hela tiden. så fort jag visade vägen till fältet började hon bocka och hoppa jämnfota och det har hon bannemej aldrig gjort innan! aldrig. jag blir så glad när hon blir så glad.
mm så är det. imorgon är det ny vecka - SPÄNNANDE!
han där i mitten är världens bästa kille - min bror! så det så!

looking back

jag har ju inte alls dokumenterat jul och nyår här. den här bloggen är till 99,99% för mig egen skull, då jag gillar och uppskattar möjligheten att gå tillbaka och se vad jag haft för med mig. det får mig både att skratta och att gråta.
så jag ska bara köra en liten snabbgenomgång om vad som försegick bakom imaginära dörrar.
hemflytten gick smärtfritt trots allt snö- och tågkaos. det var skönt att komma hem lite, jag längtade trots allt ihjäl mig efter mina söta djurvänner och syskonbarn. på lilljul firade vi saras och cillas födelsedagar med lite mat och tårta hemma hos pappa. shit vad tjock jag blev, sara gör verkligen en god potfärs. på självaste doppareda'n for vi hem till nygård för att åka pulka efter traktorn. det gick sådär. när alla skulle åka på en gång blev lasset för tungt och repen gick av. snön var för alldeles för djup, plus att det var svinkallt. men hans kunde ändå brassa på riktigt bra mot slutet, men sen fick adrenalinkicken att abrubt stopp när jag trillade av och blev spetsad av saras snow racer och fick en spricka i revbenet. var bombsäker på att jag brutit ryggen där. då kapitulerade vi iaf och vi gick in och värmde oss och skålade in julen med lite champagne och tilltugg. självaste firandet spenderade jag hemma hos mamma och nisse. det var sannerligen ett lugnt firade, men gott med lite kvalitetstid i vedhygget. MEN! jag kan inte fatta att jag missade tomteverkstaden!!! fan. jävla skit. men en fet tumme upp för att jag fick slippa julmaten och kunde frossa i lax istället!
juldagen gick mest åt att plugga. och så tog jag ut min älskade honung på en barbackatur ut i skogen. på kvällen samlades the crew hos kim&emelie och kvällen avslutades på T-baren. riktigt riktigt bra kväll. älskar juldagen, man får träffa alla gamla godingar, alltså även de riktigt riktigt gamla.
på annandagen kom familjen västergatan och mormor&morfar hem till oss och firade. riktigt god mat. älskade familj.
under mellandagarna pluggade jag gärnet, både hemma och inne i stan på biblioteken. det enda sociala jag gjorde var att titta på och agera enväldig domare när pågarna spelade hockey i balsby.
sen var det ju nyår hemma på Emmeholm. riktigt bra nyår blev det, jag är så stolt över mig och Pernilla som levererade leveransen. alla var samlade och alla hade trevligt. och fint var det. och gott. och roligt. toppenbra.
den 2 januari firade vi mammas födelsedag i vångabacken. inte åkt skidor på 15 år! det gick inte så bra som jag tänkt mig. kan ju för fasen inte svänga. skulle kanske passat på att lära mig det när jag var liten istället för att åka störtlopp varje gång? men kul var det! och att umgås med las familias.
därefter åkte mamma och nisse till Dublin, så jag var själv hemma med hus och djur. det var faktistk möjsigt. jag pluggade dag in och dag ut. alltså, verkligen. till slut blev jag "färdig" och fick ta och lämna inte skiten. jag tyckte trots allt att den blev bra, men jag är inte så nöjd, den kunde varit mycket bättre. nu är det över iaf, och jag har bara denna terminen kvar till min fil.kand i handelsrätt. 30 hp på distans, spännande att se hur det utspelar sig!

as helpless as a child hiding from lies

här ligger jag i min himmelska soffa och grubblar. jag undrar varför jag ska envisas med att tro på att folk vill andra väl? varför ska jag envisas med att tro att folk har en gnutta integritet? varför envisas jag med att vara naiv och ge alla the benfit of the doubt? så förbannat klyschigt. men man blir inte bara besviken, utan också jäklit sviken. svek är den värsta känslan.
man kanske borde ta och säga ifrån, men va fan, det är vuxna människor som vet vad de håller på med så vad gör det för nytta? det är bara till att låta dem vara värdelösa skitar, men på avstånd. och jag vet att det finns värdiga människor därute, jag har sett dem. det är synd att de är så sällsynta, i hela mitt liv har jag bara stött på ca 5 stycken. dem är jag tacksam för.

nu är det så här va

nu är jag inne på slutspurten med uppsatsen. har varit nere i Lund och pratat med Henrik om vad som måste fixas till, det var ganska mycket trots allt. det känns bra att det bara är fyra dagar till den ska vara FINITO! jag ser dock inte fram emot opponeringen, för jag vettifasen hur jag ska kunna försvara den. de ställer alltid så svåra frågor på opponeringarna. myh. annars då? joo, mamma och nisse har flyttat till Dublin för en vecka så jag är hemma och passar huset och djuren. väldigt skönt faktiskt med lite egentid efter att ha varit omringad hela julen. de här två första veckorna på året är ju mina så kallade 'helvetesveckor' för jag tycker de är såååå tråkiga! bara dötid och väntan på att det nya året ska komma igång. men i år har det ändå gått bra, jag pular med det ena och det andra. har varit och ätit middag och busat med småglinen på västergatan. varit inne i stan och umgåtts med vännerna. firat mamma. och mest pluggat förstås..
för övrigt så är jag bara helt sinnessjukt taggad på detta året! I CANNOT WAIT! massa kul massa kul.
jisses vad det snöar.

RSS 2.0