vinden har vänt

finns karma? eller vad det nu är? all det förebannade oflyt jag hade under årets två första månader var bannemej värt det flyt jag har nu! sommarjobb på juristavdelningen på SEB i Stockholm + blivit antagen till båda unviersitet i London som levererat svar hittills. snacka om storvinster! kommer def bli det bästa året of my life! kan inte hålla mina hästar. :D
.
men sen har jag fått ett litet bakslag också. har varit så inställd på att vara färdig om ett år och sen börja jobba dirre när jag kommer hem från London, men njae så ser det inte ut att bli. hörde rykten och talade sedan med en säker källa som bekräftade att om man inte får en jur.kand, som jag inte får med min utbildning, kommer man gå runt och vara assistent resten av sitt liv medan en annan advokat ansvarar för ditt arbete. WTF?! alla som känner mig vet att jag inte någonsin skulle palla gå runt och assistera någon halva dygnet varje dag i 40 år. NEJ NEJ N.E.J! det är som morfar fortfarande säger; jag kommer bli general när jag blir stor. hmpf. plugga i alla dessa år och spilla blod svett och tårar på att gå runt och vara assistent? över min döda kropp. nej, det blir väl till att försöka skaffa en förbannad jur.kand när jag kommer hem från London. jefla system här i Sverige alltså; inget annat land har så att man måste ha just en jur.kand, det räcker att man är jurist. det är väl kurserna man läst som borde betyda nåt eller? jag kommer ju ha läst samma saker för i helvete! jag kommer alltså ha en specialiserad grundutbildning plus en specialiserad master, men sen ska jag tillbaka och läsa allmänna kurser som jag inte ens kommer ha användning av? kan ju knappast specialisera mig mer efter mastern.
men det som upprör mig mest är att INGEN sagt detta under de tre år jag studerat. jag visste att jag inte kunde bli advokat, men det bekom mig inte, men att nån advokat hela tiden har ansvar för mitt arbete är det INGEN som ventilerat. varken i jkpg eller lund. mina kollegor i jkpg är också tagna på sängen, och där är det nu flera stycken som försöker byta över till jur.kand. INFORMATZIONE TACK!
.
men nu är det så mycket kul som händer innan dess så efter mitt möte med studievägledaren imorgon så är det en annan tids sorg. inte för att studievägledaren kommer veta ett skvatt eller upplysa mig på något sätt, hon kan vara den mest värdelösa studievägledaren ever. aja! léngtar till nésta hélg. och helgen efter det. och till SOMMARLOVET!
.
peace out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0